Nakon 12 godina na ostrvu na kojem je zabranjeno rađanje, na svijet došla beba
Ilustracija

Brazil

Nakon 12 godina na ostrvu na kojem je zabranjeno rađanje, na svijet došla beba

Na brazilskom ostrvu na kojem je zabranjeno rađanje djece, na svijet je ipak, došla beba, prva u posljednjih 12 godina.

BBC javlja da je 22-godišnja žena na ostrvu Fernando de Noronha, na kojem živi oko 3.000 osoba, tokom vikenda rodila djevojčicu.

Kako prenosi portal ”O Globo” žena koja nije željela da otkrije svoje ime, nije znala da je trudna i nije znala šta da kaže o situaciji u kojoj se našla.

”U petak naveče sam dobila trudove. Kasnije sam se porodila. Bila je to djevojčica. Nisam imala riječi“, rekla je majka.

Beba je kasnije prebačena u lokalnu bolnicu, a vlasti su potvrdile informaciju o rođenju djeteta.

”Žena se porodila kod kuće. Članovi porodice kažu da nisu znali za trudnoću”,  rečeno je u upravi na ostrvu, prenosi Anadolija.

Lokalno stanovništvo je srećno zbog rođenja djeteta, a pomaže i porodici koja je dobila prinovu.

Otok Fernando de Noronha ima plaže koje se svrstavaju među najljepšim na svijetu. Kako bi se zaštitio popularni podvodni svijet, potrebno je imati ograničen broj stanovnika.

Od trudnica se zahtjeva da se presele na kopno, a ostrvo nema ni porodilište.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.