Demokrate

Demokrate o devetnaestogodišnjici bombardovanja

"Tragično da se Murino nakon 19 godina, prepoznaje isključivo kao prostor stradanja nedužnih civila"

Demokratska Crna Gora, povodom devetnaestogodišnjice bombardovanja Murina obnavlja sjećanje na šest žrtava, među kojima je bilo i troje djece, stradalih na limskom mostu.

"Imena Vukića Vuletića, Manojla Komatine i Milke Kočanović ostaće neizbrisiva u našem istorijskom pamćenju. Posebnu instancu u procesu izgradnje našeg savremenog kolektivnog identiteta predstavljaju i predstavljaće imena trinaestogodišnjih Olivere Maksimović i Miroslava Kneževića i desetogodišnje Julijane Brudar", navodi se u saopštenju Demokrata.

Demokrate smatraju užasavajuće tragičnom činjenicu se jedna varošica u srcu Evrope i danas, nakon 19 godina, prepoznaje isključivo kao prostor stradanja nedužnih civila.

"Međutim, pijetet koji pripada žrtvama i tragičnim mjestima ne dopušta da se na njima stiču jeftini politički poeni, kao što se, nažalost, nerijetko radi, niti dopušta da se istorijske nedaće pretvaraju u dnevno-političke teme, ali zato od novih pokoljenja zahtijeva da učine sve da ne dopuste da se ikada više ponovi ijedna tragedija nalik onoj u Murinu iz 1999. godine", zaključuju Demokrate.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.