Cetinje: Evo kako izgleda štampanje glasačkih listića (VIDEO)
Foto: Cetinjski list

Cetinje: Evo kako izgleda štampanje glasačkih listića (VIDEO)

Štampanje glasačkih listića za predsjedničke izbore, koji će biti održani 15. aprila, počelo je jutros u Štampariji “Obod” na Cetinju. Kako je saopšteno, biće odštampano 532.599 listića i, u skladu sa zakonom, tri odsto rezervnih, odnosno njih 15.978.

Štampanje je počelo u prisustvu predsjednika i članova Državne izborne komisije, nakon što je predsjednik komisije Budimir Šaranović potvrdio da su ispunjeni svi zakonski uslovi.

Državna izborna komisija je konstatovala da su ispunjeni svi uslovi za početak štampanja glasačkih listića za izbore, za izbor predsjednika Crne Gore koji će se održati 15. aprila 2018. godine. "Počnite sa štampom", kazao je on.

Ukupan broj glasačkih i rezervnih glasačkih listića koji će biti odštampani je 548.577, kazao je portparol i član DIK-a Mersudin Dautović za Cetinjski list.

"Ono što je interesantno jeste da ćemo mi danas štampati 532.599 glasačkih listića. Pored toga imamo obavezu da u skladu sa zakonom štampamo i rezervu do 3 odsto, taj broj iznosi 15.978 glasačkih listića. Dakle, ukupan broj glasačkih i rezervnih listića koji će se štampati je 548.577, od čega je na ćiriličnom pismu 511.488, a na dvojezičnom pismu 37.089 glasačkih listića", istakao je Dautović.

Proces štampanja može pratiti po jedan predstavnik domaćih i međunarodnih nevladinih organizacija i drugih međunarodnih organizacija, kao i ovlašćeni predstavnici stranih država, kojima je Državna izborna komisija izdala službeno ovlašćenje za posmatranje izbora.

Izvor: Cetinjski list

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.