Glasački listići se štampaju na Cetinju
Foto: Ilustracija

Predsjednički izbori

Glasački listići se štampaju na Cetinju

Štampanje glasačkih listića za izbor predsjednika Crne Gore počelo je jutros u Štampariji Obod na Cetinju.

Član komisije i portparol DIK-A Mersudin Dautović je kazao da je po odluci o broju glasačkih listića za sprovođenje izbora za predsjednika Crne Gore koji će se održati 15. aprila, DIK utvrdila da je broj glasačkih listića koji će se štampati 532.599 listića od čega na ćiriličnom pismu 496.590 a na dvojezičnom 36.009 listića, prenosi Rtcg.

"Broj rezervnih glasačkih listića koji će se štampati u procentu od 3 odsto od ukupnog broja glasačkih listića iznosi 15 978 tako da ukupan broj glasačkih i rezervnih glasačkih listića iznosi 548.577 od čega na ćiriličnom pismu 511.488 a na dvojezičnom 37 089 listića", rekao je Dautović.

Proces štampanja glasačkih listića, kako je navedeno, pratili su članovi DIK-a, koji su provjerili glasački listić, a zatim i potpisali šablon glasačkih listića. Proces štampanja, pored članova DIK, pratili su i predstavnici organizacija za koje je komisija dala odobrenje.

Kandidati za predsjednika Crne Gore su Milo Đukanović kandidat DPSa, Mladen Bojanić kandidat DFa, Demokrata, SNPa i URE, Draginja Vuksanović kandidatkinja SDPa, Marko Milačić kandidat Prave Crne Gore, Hazbija Kalač Stranke pravde i pomirenja, Dobrilo Dedeić kandidat Srpske koalicije i Vasilije Miličković kandidat Građanske akcije i Partije penzionera, invalida i restitucije CG.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.