Novi Pazar:  Policija će uskoro testirati vozače na prisustvo droga u organizmu
ilustracija

Novi Pazar: Policija će uskoro testirati vozače na prisustvo droga u organizmu

Grad Novi Pazar sprovodi javnu nabavku aparata i ampula za detekciju psihoaktivnih supstanci u organizmu kako bi pomogao policiji da poboljša bezbjednost saobraćaja u tom gradu.

Tender je završen danas, a lokalna samouprava Novog Pazara će nakon odabira ponuđača u ove svrhe izdvojiti oko milion dinara (8.474 eura) i ta sredstva prikupiti od naplaćenih saobraćajnih kazni. 

Predviđeno je da sa nabavi moderna oprema za testiranje prisustva psihoaktivnih supstanci u organizmu, Analizatori sa kompletom i ampule, prenosi agencija Anadolija.

Saobraćajna policija PU Novi Pazar do sada nije imala opremu kojom bi kontrolisala i sankcionisala učesnike u saobraćaju koji su pod dejstvom droga i drugih psihoaktivnih supstanci. 

Iskustva saobraćajne policije na ovom području pokazuju da postoji znatan broj vozača koji upravljaju vozilom, a da su istovremeno pod dejstvom droge ili tableta za smirenje. 

"U skoro sprovedenoj akciji kontrole bezbjednosti saobraćaja imali smo dovedena četiri vozača na triježnjenje. Jedan je bio u alkoholisanom stanju dok su trojica bila pod dejstvom psihoaktivnih supstavnci", rekao je jedan od oficira saobraćajne policije u Novom Pazaru tokom redovne kontrole saobraćaja. 

Kako je dopisniku Anadolije potvrđeno iz Zavoda za javno zdravlje Novi Pazar, na ovom području ima oko pet hiljada osoba koje su koristile ili koriste neku od psihoaktivnih supstanci.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.