Crnogorski Muslimani uvijek do srži odani jedinoj državi Crnoj Gori

Osudili izjavu Medojevića

Crnogorski Muslimani uvijek do srži odani jedinoj državi Crnoj Gori

Savjet Muslimana Crne Gore najoštrije je osudio izjavu jednog od lidera DFa Nebojše Medojevića kojom retorikom, poručuju, nas vraća u devedesete.

"Crnogorski Muslimani uvijek do srži odani jedinoj državi Crnoj Gori kao multietničkoj zajednici, skandaloznu izjavu Medojevića doživljavaju kao poruku nekim mračnim snagama da krenu u novi obračun sa onima koji  žele građansku državu Crnu Goru kao zajednicu ravnopravnih gradjana", saopštio je Savjet Muslimana CG.

 Medojević je na svom Fejsbuk profilu, prema pisanju medija, napisao komentar: “Glasati danas za Mila Đukanovića je potpuno isto kao poturčiti se. Prodati vjeru za večeru, dobrovoljno. Bez pritiska”.

S obzirom da je prošlo već 24 sata od ove, kako kažu iz Savjeta Muslimana, tragične izjave Medojevića , jednog od lidera pokreta koji stoji iza predsjedničkog kandidata Mladena Bojanića, javno su upitali Bojanića da li je i on svojim ćutanjem dao saglasnost za targetovanje svih građana Crne Gore islamske vjeroispovjesti.

"MI Muslimani smo gradili ovu državu kroz vijekove , naši đedovi i očevi  ponosno su stajali u strojevima Kralja Nikole i antifašističkih jedinica tokom Drugog svjetskog rata, uvijek na braniku Crne Gore, naše jedine domovine. Vjerujemo da će ovakva izjava poslanika i lidera jedne političke partije naići na osudu svih građana Crne Gore koji žele mir i razumjevanje na ovim prostorima, bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost, kao  i evropske integracije Crne Gore", zaključuje se u saopštenju Savjeta Muslimana.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.