DPS:

Bizaran potez

DPS: "Vijesti" bizarnim izvještavanjem pokazuju pakost i neprofesionalost (Foto)

Demokratska partija socijalista reagovala je na izvještavanje Vijesti o predsjedničkom kandidatu lideru Milu Đukanoviću.

"Vijest o predaji kandidature predsjednika DPS-a Mila Đukanovića i podršci više 60 000 građana Crne Gore, urednici portala Vijesti odlučili su da smjeste u rubriku "Crna hronika"?! Taj bizaran potez ovog medija, ne pokazuje samo zlu namjeru i ogromnu mržnju, već je on metastaza jednog stanja gdje je višedecenijska, nataložena opsesija predsjednikom DPS Milom Đukanovićem prešla u patologiju nedopustivu za nešto što se predstavlja javnim glasilom", stoju u saopštenju DPS-a.

IMG0427

Iz te partije navode da ovog puta ne žele da se bave sitnim malicioznostima poput onih koji se tiču tendencioznog odabira fotografija, ilustracija, naslova... Dodaju da ih odavno doživljavaju kao izraz inferiornosti i frustracije onih, koji sakriveni ispod plašta nezavisnog novinarstva, decenijama koriste medije u njihovom vlasništvu kao sredstvo u borbi za političku moć i uticaj, iz koje svaki put nepogrješivo izlaze kao gubitnici.

"Imajući u vidu da je u toku predsjednička kampanja u Crnoj Gori, u kojoj su tačno definisana prava i obaveze medija,  o  "sitnoj pakosti" i velikoj neprofesionalnosti koja se odnosi na skandalozan plasman vijesti o kandidaturi predsjednika DPS Mila Đukanovića, među informacije o ubistvima i pljačkama, predstavkom ćemo obavijestiti  AEM  i predstavnike OEBS-a, čvrsto vjerujući da na taj način doprinosimo uspostavljanju profesionalnih i etičkih standarda, prava ali i odgovornosti medijskih poslenika", zaključuju u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.