Odlaskom Kneževića na odsluženje zatvorske kazne DNP i DF  bi pretrpjeli nenadoknadivu štetu
Milan Knežević

Uložio žalbu

Odlaskom Kneževića na odsluženje zatvorske kazne DNP i DF bi pretrpjeli nenadoknadivu štetu

Član predsjedništva Demokratskog Fronta Milan Knežević juče je i Višem sudu uložio žalbu na presudu kojom je osuđen na četiri mjeseca zatvorske kazne zbog napada na policajca 17. oktobra 2015. godine tokom razbijanja protesta Fronta.

U žalbi je navedeno da bi odlaskom Kneževića na odsluženje zatvorske kazne u vremenu trajanja izbornih procesa za predsjedničke i lokalne izbore Demokratska narodna partija i DF pretrpjeli značajnu i nenadoknadivu političku i materijalnu štetu.

“Taj vid uticaja na rezultat mogao bi se odraziti na smanjenje broja glasova predsjedničkom kandidatu kog eventualno bude predložio DF i smanjenje podrške na lokalnim izborima u trinaest opština izražene kroz smanjenje broja odborničkih mandata”, navodi se u žalbi koju je Knežević uputio Višem sudu.

Knežević je, prethodno, u srijedu podnio i Ustavnu žalbu na presude Višeg i Osnovnog suda u Podgorici, kojom je tražio da do izricanja konačne odluke, Ustavni sud donese privremenu mjeru odlaganja izvršenja zatvorske kazne.

Od Ustavnog suda je, takođe, tražio da utvrdi da li su presudama Osnovnog i Višeg suda povrijeđena prava na pravično suđenje i slobodu mirnog okupljanja, te da ukine obje presude i predmet vrati prvostepenom sudu na novo suđenje.

Podgorički Osnovni sud Kneževića je prvobitno osudio na sedam mjeseci zatvora, ali je tu kaznu Viši sud kasnije preinačio na četiri mjeseca.

Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.