Privođenje Šišića, foto:rtcg.me

Peticija

"Pravdu za Pavla" zatražilo 8735 građana

Građanska peticija “Pravda za Pavla" kojom se traže izmjene Krivičnog zakonika, odnosno da se vrati doživotna kazna za teška krivična djela nad malom djeca, u ponedjeljak će biti predata Skupštini i njenim odborničkim klubovima. Prema podacima od danas, peticiju je potpisala 8735 građana.

Potpisinici peticiji traže od Skupštine traže usvajanje zakona kojim će biti omogućeno da osumnjičeni za ubistvo petnaestomjesečnog dječaka Nermin Šišić bude osuđen na doživotnu robiju

Kako je ranije saopštila grupa građana koja je pokrenula inicijativu, peticiju je potpisalo više od 6.500 građana, dok je minimalan broj potpisa koji je potreban da bi se neka peticija našla u Skupštini na razmatranju 6.000, piše Pobjeda.

Peticija je prvobitno pokrenuta na vebsajtu www.peticije24.com, gdje su inicijatori napisali:

“Tražimo pravdu za malog Pavla, koji je okončao svoj petnaestomjesečni život zbog nasilja u porodici. Tražimo doživotnu zatvorsku kaznu za njegove dželate, majku Jelenu Jovović i očuha Nermina Šišića, koji su na brutalan način oduzeli jedan mali i nevini život”.

Oni koji su potpisalu peticiju se uglavnom slažu da je ubistvo 15mjesečne bebe jedan on najtežih zločina  i svoj potpis daju da bi se zaustavilo nasilje nad djecom, u porodici i okruženju.

Djetetova majka Jelena Jovović ispričala je istražiteljima da je njenog sina mjesecima brutalno tukao njen partner Nermin Šišić, a on je negirao da je ubica djeteta i brani se ćutanjem.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.