Podgorica: Rušiće 15 zgrada da bi gradili nove
Podgorica

Podgorica: Rušiće 15 zgrada da bi gradili nove

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović stavio je na javnu raspravu Nacrt Urbanističkog projekta "Kasarna Morača", kojim je predviđeno rušenje 15 postojećih zgrada na tom prostoru, pišu Vijesti.

U dokumentu je obrazloženo da od postojećih 15 zgrada, 13 su ruševine, dva objekta se koriste za poslovanje, a ukupne bruto-razvijene građevinske površine su oko 5005,55 metara kvadratnih.

Područje u okviru zahvata plana nije naseljeno.

„Planom je predviđeno uklanjanje 15 objekata, koji su...uglavnom u lošem ili ruševnom stanju. Predviđa se izgradnja novih kapaciteta na dvije urbanističke parcele”, navodi se u Nacrtu, pišu Vijesti.

Planom je predviđena izgradnja objekata za stanovanje i poslovanje u okviru namjene centralnih djelatnosti, i objekti elektroenergetske infrastrukture.

“Nacrtom je predviđena pješačka staza širine osam metara, koja pruža pogled na rijeku Moraču, sa zelenim drvoredom i dekorativnim popločavanjem. Uz pješačku stazu na UP 3 su dozvoljeni privremeni objekti montažnog karaktera, pogotovo na dijelu uz most Milenijum, gdje se nalazi veća slobodna površina uz rijeku”, piše u Nacrtu UP-a.

UP „Kasarna Morača” je obuhvaćen prostor od 12, 20 hektara, a površine u zahvatu plana su namijenjene za centralne djelatnosti i površine za pejzažno uređenje javne namjene.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.