Podstaknite probavu uz ove napitke: Za svega 15 minuta!
Ilustracija

Podstaknite probavu uz ove napitke: Za svega 15 minuta!

U vrijeme praznika stolovi su puni poslastica u kojima uživamo, ali naš digestivni trakt, kome su potrebna vlakna, to ne podnosi baš najbolje.

Predstavljamo vam kombinacije namirnica koje podstiču probavu za 15 minuta.

Mlaka voda i limun

U čašu mlake vode iscijedite cijeli limun i popijte. Ovaj napitak možete konzumirati i preventivno, i tako spriječiti probavne smetnje.

Maslinovo ulje i limun

Progutajte kašiku maslinovog ulja, koju po želji možete razblažiti s prirodnim sokom od limuna. Ovaj domaći lijek za podsticanje varenja najbolje je piti ujutro ili nekoliko sati nakon obroka.

Soda bikarbona i mlaka voda

U čašu mlake vode sipajte pola kašičice sode bikarbone i promiješajte. Ova kombinacija je već generacijama poznata kao saveznik loše probave, ali bitno je napomenuti da treba koristiti samo farmaceutsku sodu bikarbonu bez aluminijuma, koju možete kupiti u apoteci ili radnjama zdrave hrane, prenosi Pink M.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.