Marković na Žabljaku: Odličan početak zimske sezone (VIDEO)
Duško Marković, Foto: Screenshot/Youtube

Boravi 800 gostiju

Marković na Žabljaku: Odličan početak zimske sezone (VIDEO)

Da je zimska turistička sezona odlično počela ocijenio je predsjednik Vlade Duško Marković, tokom posjete Žabljaku.

Premijer je najavio da će do 2020. u zimski turizam biti uloženo više od 60 miliona eura, te da će to rezultirati kvalitetnijom ponudom, novim investitorima, radnim mjestima, što će sve zajedno uticati na ekonomiju i kvalitet života na sjeveru.

U susret zimskoj turističkoj sezoni, nadležni organi i preduzuća, koja se bave turizmom uradili su sve što je neophodno, poručio je premijer Duško Marković. Kako ističe, na Žabljaku i u Kolašinu obnovljen je dio infrastrukture koji se tiče žičara, staze su dobro pripremljene, a putevi do ski centara su prohodni.

"To je rezultiralo odličnim početkom sezone izvarendnom posjećenošću za vrijeme praznika. Danas na Žabljaku vidimo de se sezona nastavlja. Ovo će nam samo biti dodatni podseticaj da politike koje smo započeli realizujemo u što kraćem roku", kazao je premijer, prenosi Portal Analitike.

Prema informacijama sa kojima raspolaže TO, na Žabljaku boravi 800 gostiju.

"To je u odnosu na prošlu godinu bolje za nekih 40 odsto", kazala je direkotrica TO Žabljak, Vanja Šarović.

Još kvalitetniju ponudu, najavljuje i premijer, koji kaže da će do 2020. u turizam biti uloženo preko 60 miliona eura.

Kada je posrijedi Žabljak raspisali smo tender za izradu nove žičare 6sjeda i novih staza u dužini 4km. I naravno ono šta radimo i u Kolašinu i Mojkovcu i Bijelom Polju nam govori da ćemo do 2020. na tom prostoru uložiti preko 60 miliona eura. I imati kvalitetnu zimsku i ljetnju ponudu, da ćemo imati nove investitore, koji će graditi hotele, otvarati nova radna mjesta i vjerujem da će to biti snažan podsticaj našoj ekonomiji i kvalitetu života na sjeveru.

Sezona ne samo što je dobro krenula, već će prema riječima turističkih radnika, dobro i nastaviti, sudeći po rezervacijama i najavama.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.