Podgorica: Šestoro djece povrijeđeno od korišćenja petardi
Ilustracija

Nepravilna upotreba

Podgorica: Šestoro djece povrijeđeno od korišćenja petardi

Zbog povreda nastalih usljed nepravilne upotrebe pirotehničkih sredstava u toku minulih praznika, ljekarsku pomoć u ambulanti Hitne medicinske pomoći zatražilo je šest uglavnom maloljetnih osoba. Kod jednog dječaka radilo se o ozbiljnoj povredi šake.

Direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Saša Stojanović kazao je za Pobjedu da je u tom periodu registrovano i 40 pacijenata koji su se javili zbog raznih povreda posjekotina, opekotina i ortopedskih povreda.

“Broj pacijenata koji su zatražili našu pomoć je gotovo isti kao prethodne godine. U ambulanti za HMP Podgorica pregledano je 200 do 250 pacijenata za 24 sata, dok je u istom vremenskom intervalu u prosjeku bilo oko 60 kućnih posjeta”, navodi Stefanović.

Interesantno je, dodao je Stefanović, da se tokom praznika nije javio uobičajeno povećan broj pacijenata zbog tegoba nastalih usljed prekomjernog unosa hrane i alkohola.

“Izgleda da su građani uglavnom poslušali savjete ljekara o umjerenosti konzumiranja hrane i pića, tako da ove godine nijesmo imali previše pacijenata koji su nam se obratili za pomoć zbog tegoba koje su mogli uzrokovati prekomjerni unos hrane ili tečnosti”,  kazao je direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.