Turistička godina dobro počela, očekuje se milijardu eura od turizma
Željka Radak Kukavičić

Kapaciteti za novogodišnje praznike bili popunjeni

Turistička godina dobro počela, očekuje se milijardu eura od turizma

Za novogodišnje praznike kapaciteti većine turističkih centara su bili popunjeni, što govori da je turistička godina dobro počela i da ćemo od turizma imati milijardu eura prometa, najavila je direktorica Nacionalne turističke organizacije Željka Radak Kukavičić.

“Turizam je kod nas u ekspanziji i postao je jedna od najbrže rastućih privrednih grana. Imajući u vidu kako fizičke tako i finansijske pokazatelje 2017. je nadmašila prethodnu godinu, a uspjeli smo da ostvarimo jedan od naših glavnih ciljeva, a to je produženje sezone, tako da krupnim koracima idemo ka tome da postanemo cjelogodišnja turistička destinacija”, kazala je Radak Kukavičić.

Prema podacima Centralne banke za devet mjeseci prošle godine ukupni prihodi ostvareni u turizmu procjenjuju se na 860 miliona eura što je rast od 7,3 odsto u odnosu na prošlu godinu.

U toku je zimska sezona i kako ističe sagovornica Pobjede, NTO intenzivno promoviše ponude zimskih centara u regionu, prvenstveno u Srbiji, Albaniji, Hrvatskoj tj. Dubrovačko-neretvanskoj županiji i BiH.

“Iza nas je uspješan “Ski opening“ u ski centru Kolašin 1450, a slični događaji sa DJ žurkama i animacijom za djecu planirani su i na Žabljaku i Vučju”, kazala je Radak Kukavičić i podsjetila da su otvorena i skijališta Lokve u Beranama i Hajla na Turjaku u Rožajama.

Ski centri su, kaže, formirali pristupačne cijene, a u Kolašinu i Savinom kuku su otvoreni avanturistički parkovi koji rade cijele godine.

U Kolašinu, kako dodaje, trenutno boravi veliki broj domaćih i gostiju iz regiona, ali i iz Belgije, Francuske i Turske.

O povećanom interesovanju turista iz Francuske govori i podatak da će boraviti u Kolašinu u rotacijama na sedam dana i planirano je da grupe dolaze sve do kraja marta, a pored hotela Bjanka pune i kapacitete hotela “For points“ iz Šeraton grupe.

“Ugovoreni su i sedmodnevni aranžmani sa turistima iz Izraela od polovine januara do kraja marta, kao i značajan broj grupa iz Belgije, Njemačke, Austrije. Na Žabljaku trenutno boravi najviše domaćih i gostiju iz regiona i Ukrajine, a tokom novogodišnjih praznika svi kapaciteti su bili popunjeni”, kazala je Radak Kukavičić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.