Radak Kukavičić: Svako otvaranje granica od i ka Crnoj Gori je šansa
Željka Radak Kukavičić

Radak Kukavičić: Svako otvaranje granica od i ka Crnoj Gori je šansa

Istraživanja koja radi Nacionalna Turistička organizacija pokazuju zainteresovanost gostiju sa naših tradicionalnih tržišta za odmor u Crnoj Gori, kazala je direktorica NTO Željka Radak Kukavičić za Antenu M.

“Crna Gora je otvorila svoje granice za veliki broj država i lista država kojima je dozvoljen ulazak u Crnu Goru se ažurira na nedjeljnom nivou na osnovu epidemioloških kriterijuma. Činjenica je da je takođe da na listi imamo veći broj država sa kojima se uspostavlja promet, što naravno ohrabruje i očekujemo da kod nas, ali i u svim zemljama, epidemiloška situacija se poboljša, što će u krajnjem usloviti i intenzivnija turistička kretanja”, navela je ona.

Svako otvaranje granica od i ka Crnoj Gori je šansa, to važi za sva tržišta, naglašava Radak Kukavičić.

Mišljenja je da će o dluka Nacionalnog koordinacionog tijela da, pored već otvorenih granica, otvori granice, pored ostalih, sa zemljama regiona i Rusijom, nesumnjivo uticati da se obnovi turistički promet sa ovim strateški važnim emitivnim tržištima.

“Imajući u vidu da je Crna Gora već ranije otvorila granice za BIH, Albaniju i Kosovo , Ukrajinu, Bjelorusiju, upravo sa ovih tržišta u našim hotelima bilježi se iz nedjelje u nedjelju rast broja gostiju sa ovih tržišta. Naravno, ova sezona nije uporediva niti sa jednom sezonom do sad ni kod nas niti u svijetu, i cilj je da se u komunikaciji sa partnerima prenesu jasne i precizne informacije vezano za režime ulaska turista. Takođe, kroz sve kanale komunikacije prezentujemo protokole i standarde koji se primjenjuju kako u svim turističko - ugostiteljskim objektima, plažama, aerodromima, prevozu i sl. Kako bi naši gosti znali da nam je prevencija i zaštitu gostiju uz kvalitet ponude na prvom mjestu”, ističe ona.

Prema trenutnim informacijama od strane turisičke privrede evidentno je, kako kaže, da postoji značajno interesovanje sa tržišta regiona.

“Naročito Srbije s obzirom na to da su za 19.08. najavljeni prvi letovi iz Beograda i Niša za Podgoricu i Tivat. Takođe, mediji iz Srbije informišu da je broj građana koji žele da se testiraju u porastu, upravo iz razloga odlaska na odmor u Crnu Goru obzirom da su potrebni PCR ili ELISA test ne stariji od 72 sata”, objašnjava.

Radak Kukavič očekuje u narednom periodu intenzivnija turistička kretanja sa tržišta regiona, svakako uz poštovanje predviđenih procedura ulaska.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.