Porodica Kaluđerović sa Cetinja moli za pomoć: Moramo izdržati zbog četiri anđela
Porodica Kaluđerović

Banka hrane apelovala na sve da pomognu

Porodica Kaluđerović sa Cetinja moli za pomoć: Moramo izdržati zbog četiri anđela

Porodica Kaluđerović sa Cetinja uputila je pismo fondaciji Banka hrane u kojem je zamolila sve ljude dobre volje, kao i kompanije i institucije da pomognu u skladu sa svojim mogućnostima, jer žive u mraku i sa primanjem od 65 eura.

Već nedelju dana ova porodica sa četvoro djece provodi u mraku.

Kaluđerovići imaju sina starosti dva i po mjeseca koji je prvog dana rođenja dobio upalu pluća a zatim i tesku anemiju zbog koje mu je život bio ugrožen.

"Znam da će me mnogi osuditi što sam rodila toliko djece a da ni ja ni moj nevječani suprug trenutno nismo u mogućnosti da im stvorimo bolji život. Molimo Vas da nas razumijete i ako možete i želite pomognete.Ni ja ni on ne bježimo od bilo kog posla, spremni smo sve da radimo da bi naša djeca imala koru hljeba, ali je u našem gradu teško doći do posla", kazala je majka četvoro djece.

Ona je kazala da je njen suprug imao tri operacije na lijevom oku zbog kojih ne bi smio fizičke poslove raditi "ali ipak ih obavlja kada god do njih dođe".

"Moj život i kao djetetu nije bio lak  pa mi sad cjelokupna situacija još teže pada. Gledam u mog malog Vuka i srce mi se steže. Kažem mu i ako me on ne shvata , “sine majka će sve uraditi da tebi tvojoj braći i sestri bude bolje “",piše u pismu.

Kaluđerovići su se obratili za pomoć institucijama, Opštini Cetinje "počevši od gradonačelnika Aleksandra Bogdanovića koji zbog svojih mnogo brojnih obaveza nije imao vremena da ih primi iako su ga obavjestili da se sa svoje četvoro djece nalaze bez struje". 

"Imala sam poziv iz Centra za socijalni rad Cetinje gdje mi je rečeno  da će direktor  Miloševic, na inicijativu Saške Brajović zvati elektrodistribuciju da nam puste struju sa obrazloženjem da smo socijalni slučaj  sa četvoro male djece.Tako je i bilo. Međutim, nismo mogli  sklopiti ugovor  jer smo imali već dva sklopljena u jednoj godini. Morala sam molbu pisati Elektroprivredi koja je upućena faksom u Nikšić, na koju mi isti nijesu odgovorili", kaže majka.

Ona se zahvalila Saški  Brajović koja im je pomogla sa hranom iz Crvenog krsta Crne Gore i uplatom od 60 eura.

"Ona se kao socijalni radnik zauzela oko naše porodice i intervenisala da nam iz Ministarstva rada i socijalnog staranja daju pomoć kojoj se nadam. Mnogo se zahvaljujem muzičarima Crne Gore koji su se upoznali preko Banke hrane sa našom situacijom i odmah uplatili ukupan dug struje i omogućili djeci da ne žive u mraku. Kupili su nam i dva metra drva kao u pelene i potrebštine za djecu. Napunili su nam frižider  hranom a naša srca srećom. Na alost imamo još dugovanja u prodavnicama  prehrane i garderobe. Zbog cjelokupne situacije sam zaostala sa vraćanjem dugova prodavnici  Marteks i još nekim manjim marketima kao i Butiku Barbi, Poletarac kao i ljudima  koji su mi u teškim trenucima pozajmili novac", piše u pismu majke Kaluđerović.

Ova porodica nema prihoda osim 65 eura porodiljske nadokade pa zato molim ljude ako mogu da nam pomognu.

"Ponekad osuđujem i samu sebe pa vas molim da to vi ne činite jer znam da moramo izdržati zbog moja četiri anđela. Dajte nam snage da se borimo i vjetar u leđa, molim Vas.
Zamolila bih za pomoć u vidu hrane, garderobe, obuće.  Za sina od 2 godine (br obuće je 20, roba veličine za uzrast od 3god), za kćerku od 3god (obuća br 25 a. roba veličine 3)
za bebu (nehodajuća obuća i roba za 3 mjeseca) .Koristimo aptamil mlijeko jedinicu i pelene 2 i 5 veličine, za sina od deset godina (obuća je broj 35 a roba veličine za 10 god). 

Zbog neplaćenih obaveza prema Extra TV i Total TV moj i suprugov žiro račun su u blokadi", kazala je ona.

Ukoliko želite novčano pomoći, to u radite na žiro račun očuha ove majke,  jer ona ima ovlašćenje za podizanje novca sa istog.

Br ziro računa  je 535-2000100024699-32 , na ime Ranko Stijepović, kod  Prve banke. 

Ukoliko želite pomoći ovoj porodici, možete dobiti njen kontakt na e mail bankahranepg@ gmail.com na tel. 069 495 680 ili u inboxu na fb stranici Banke hrane.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.