Bjelopoljski bazar: Isprobajte domaće proizvode uz muziku na gradskom trgu
Foto: Kodex, sa press konferencije

29.i 30. decembar

Bjelopoljski bazar: Isprobajte domaće proizvode uz muziku na gradskom trgu

I ove godine na bjelopoljskom trgu biće održan Novogodišnji bazar 29. i 30. decembra, a građani će imati priliku da uživaju u raznovrsnoj ponudi koju će predstaviti preko 60 izlagača iz zemlje i okruženja.

Direktorica Turistčke organizacije Bijelo Polje, Violeta Obradović podsjetila je da je ova manifestacija ustanovljena 2013. godine i da je glavna ideja predstavljanje turističkih ponuda Bijelog Polja, "što su građani sa oduševljenjem prihvatili".

"Bjelopoljski bazar" je manifestacija kojom se promovišu tradicionalne vrijednosti, poput domaće radinosti, starih zanata, kao i ponude hotela, restorana", kazala je Obradović i naglasila da Bijelo Polje ima šta da ponudi, te da će izlagači dva dana prezentovati rad, trud, kreativnost.

Bazar je prema njenim riječima osmišljen kao prodajna izložba koja treba da predstavi kulturu i tradiciju ovih prostora, preko svojih ručno rađenih višenamjenskih i unikatnih predmeta iz svih oblasti primjene umjetnosti, rukotvorina i modnog dizajna, suvenira i domaće radinosti kao i smeštajnih kapaciteta u turističkom sektoru.

"Kupovinom ovih proizvoda posjetioci daju doprinos očuvanju tradicije, starinskih i umjetničkih zanata, što nam je i glavni cilj", kazala je Obradović.

Ona je pozvala sve građane da uživaju u ovom događaju dva dana pred Novu godinu.

2610795710208552737134397280212926o

Foto:Kodex

Direktorica Turistička agencija “Rams”, Sabina Ramović kazala je da će ovogodišnja ponuda biti raznovrsnija.

"Za svakoga će biti po nešto, a fokus je svakako na domaćim proizvodima,hrani, radinostima i sl.", kazala je Ramović.

Štandove će ove godine imati i osnovne i srednje škole, kao i ugostitelji Bijelog Polja.

I Opština Bijelo Polje podržala je održavanje "Bjelopoljskog bazara".

"Sekretarijat za ruralni i održivi razvoj kroz svoj program podsticajnih mjera za 2017. godinu podržao je ovu manifestaciju, jer smatramo da doprinosi povećanju konkurentnosti bjelopoljske poljoprivrede", kazao je sekretar Sekretarijata za ruralni i održivi razvoj, Jasmin Ćorović.

2

Za sve posjetioce pripremljen je i bogat kulturno-zabavni program u kojem će učestovati JU Centar za kulturu, djeca iz JPU "Dušo Basekić", Udruženje roditelja djece sa smetnjma u razvoju "Oaza", učenici škola "Risto Ratković", "Dušan Korać", "Marko Miljanov", "Vladislav Sl. Ribnikar".

Posjetioce će zabavljati i Bjelopoljski tamburaši, kao i muzičar Dragoljub Đuričić.

Manifestaciju oraganizuju Turistička organizacija Bijelo Polje, sekretarijati za ruralni i održivi razvoj i ekonomski razvoj i preduzetništvo, Turistička agencija "Rams",JU Centar za kulturu, Kancelarija za mlade, i JU Ratkovićeve večeri poezije.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.