Vijeće za nacionalnu bezbjednost: Bezbjednosna situacija stabilna
Foto: Gov.me

Vijeće pozdravlja uspješnu saradnju nadležnih organa

Vijeće za nacionalnu bezbjednost: Bezbjednosna situacija stabilna

Bezbjednosna situacija u Crnoj Gori je stabilna i zadovoljavajuća, ocijenilo je Vijeće za nacionalnu bezbjednost i osudilo svaki pokušaj diskreditacije institucija sistema i ugrožavanja autoriteta Višeg suda i Specijalnog državnog tužilaštva (SDT).

Vijeće je danas na sjednici kojom je predsjedavao premijer Duško Marković pozdravilo aktivnosti Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova, koje se sprovode u okviru posebnih i ciljanih operativnih akcija na suzbijanju svih vidova organizovanog kriminala, kako na području Kotora, tako i u drugim gradovima.

Kako je saopšteno iz Vladine službe za odnose sa javnošću, to jasno ukazuje da je država odlučna i sposobna da obezbijedi stabilnost, mir i sigurnost građana i imovine.

"Zajednički je konstatovana nova dimenziju i kvalitet međuinstitucionalnog djelovanja organa za sprovođenje zakona na planu suprotstavljanja organizovanom kriminalu, posebno na liniji saradnje između Specijalnog državnog tužilaštva, Agencije za nacionalnu bezbjednost i Uprave policije", piše u saopštenju.

Navodi se da je takva saradnja modalitet za dugoročno očuvanje bezbjednosti i sigurnosti države i građana.

Vijeće je osudilo svaki pokušaj ugrožavanja i diskreditacije institucija sistema, kao i ugrožavanja autoriteta Suda i SDT sa ciljem da se sudski proces u predmetu terorizam u pokušaju izmjesti iz suda i prenese na ulicu i u medije.

"Vijeće je dalo punu podršku pravosudnim institucijama i drugim nadležnim organima u sprovođenju zakonom utvrđenih nadležnosti", zaključili su u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.