Pejak: Čeka nas teška godina
Vesko Pejak

U politici sve po starom

Pejak: Čeka nas teška godina

"Pušti brate, ne može biti gore od ovoga!" - ubjedljivo je najgluplja rečenica koju može izgovoriti građanin Crne Gore, kaže za Kodex Vesko Pejak iz Alternative i dodaje da su rijetki su oni koji se sjećaju '90-ih i redova za hljeb, mlijeko, voće, gorivo...

Za razliku od '90-tih, Crna Gora sada nema rezerve. Tada je imala tzv. Državne rezerve. 

Na osnovu analize Alternative, mi tvrdimo da će stanje u 2018-toj biti mnogo gore nego što je sada, poručuje Pejak.

“Za očekivati je da 2018-te godine bude otpušteno bar 5 000 radnika u javnim službama (opštinara, vatrogasaca, radnika u kulturi, prosveti i obrazovanju). Vlada je najavila tu mjeru, a pritiska je EU da to urade ako žele kredit od Svjetske banke. Taj kredit je jedini spas za našu ekonomiju i Vlada će uraditi sve što se od nje traži. Za očekivati je smanjenje plata u javnom sektoru od najmanje 10% u 2018-toj. Smanjenje plata će pogoditi sve, bez obzira gdje rade. To znači da će svaka kuća imati najmanje 50,00 Eur manje u kućnom budžetu po osnovu plate.” prognozira Pejak.

pare

Za očekivati je smanjenje plata u javnom sektoru od najmanje 10% 

Tu su, kaže Pejak, i već najavljena poskupljenja struje i goriva. Skok PDV-a će poslije 5-6 mjeseci pogoditi sve građane (toliko je potrebno da mjera pogodi i nas). Skok PDV-a i rast cijena struje i goriva povećava cijenu troškova proizvodnje. To znači da će SVE cijene skakati za najmanje 10%. Ako trgujete 150-200,00 Eur hrane i plaćate 100,00 Eur komunalija to znači da ćete po osnovu ovoga imati najmanje 30,00 Eur manje u kućnom budžetu, konstatuje Vesko Pejak iz Altenrative. 

13148gorivopumpa

 Skok PDV-a i rast cijena struje i goriva povećava cijenu troškova proizvodnje

“Ako saberemo sva smanjenja i poskupljenja ovo znači da će svako domaćinstvo u 2018-toj imati 80,00 Eur manje. Svakog mjeseca, dvanaest mjeseci u godini! To je najmanje 960,00 Eur. Toliko će ova vlast da košta svako domaćinstvo u 2018-toj godini. Bez obzira koga glasate, kom se bogu molite ili kojoj naciji pripadate - ovo je cijena koštanja glasanja iz oktobra 2016-te godine.” konstatuje Pejak. 

Što se tiče političkih dešavanja, kaže Pejak, neće se ništa značajnije desiti u 2018-toj godini. DPS će pobjediti na predsjedničkim izborima u martu, a za očekivati je pobjeda na lokalnim izborima u Beranama, Podgorici... "Opozicija" se neće dogovoriti i napraviti zajedničku listu jer nemaju kao cilj rušenje DPS-a već najbolje drugo mjesto.

djukanovic

Milo Đukanović

“U samom DPS-u može doći do previranja i borbe oko prevlasti jer je tamo sve osim mirno. Struja koju vodi Duško Marković nema podršku većinskog DPS-a, ali je nezadovoljstvo unutar te partije veliko. Jedino što ih održava na okupu je strah od snage koju nosi Đukanović. S druge strane njega je strah da napusti vlast u 2018-toj da ne bi ojačale struje koje su protiv njega.”sumira utiske o najjačoj crnogorskoj stranci Vesko Pejak iz Alternative.

Sve u svemu, poručuje Pejak, želimo građanima Crne Gore srećnu Novu 2018-tu godinu. Želimo im dobro zdravlje i porodičnu sreću. Želimo da u 2018-toj nađu snagu koju su zaboravili da imaju - snagu časti i poštenja, poručuju Alternativci.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.