Novi snimak tuče navijača u Beogradu, teško povrijeđeni jedva stoje na nogama(VIDEO)
Foto:Screenshot

Novi snimak tuče navijača u Beogradu, teško povrijeđeni jedva stoje na nogama(VIDEO)

Hrvatski portal “Slobodna Dalmacija“ objavio je novi snimak sa stadiona JNA nakon sukoba na jugu na kojem se vidi kako policija odvodi huligane.

Snimak je napravljen u unutrašnjim prostorijama stadiona i vidi se kako teško povrijeđeni navijači jedva stoje na nogama.

U jednom trenutku dvojica padaju, a pripadnici policije viču: “Diži ga! Diži ga!“.

Nakon toga, navijači su podigli dvojicu koja su pala, a policija je počela da ih izvodi sa stadiona. 

Podsjećamo, ubrzo nakon početka 156. večitog derbija između Partizana i Crvene zvezde na stadionu JNA došlo je do velikih sukoba na južnoj tribini na kojoj su Partizanovi navijači. Sukob je trajao gotovo 15-ak minuta, a nakon toga na atletsku stazu je izbačena grupa momaka sa brojnim ranama i skinutih do pojasa, a među kojima je bilo i potpuno golih. 

Strani državljani uhapšeni nakon sukoba na "vječitom derbiju" na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu branili su se ćutanjem, kaže portparolka Tužilaštva Tatjana Sekulić. Tužilaštvo traži pritvor. 

Zbog čega je došlo do sukoba i ko je sve u njemu učestvovao i dalje nije poznato.

Zvaničnih informacija i dalje nema, a jedna od teorija jeste da je do incidenta došlo u okviru "borbe za prevlast" na južnoj tribini, gdje su sukobljene dvije grupe tzv. navijača crno-bijelih. U prilog toj tezi ide i činjenica da se u grupi "iscijepanih" huligana vidi jedna osoba sa kaišem na kom se nalazi grb navijačke grupe Partizana "Južni front". 

Pojedini beogradski mediji navode i da je haos na "vječitom derbiju" izazvan u režiji "stranih agenata", pozivajući se na "neimenovane izvore" i "dobro obaviještene izvore". 

Pozivajući se na takve izvore, mediji su pisali i da su strani državljani dobili po 10.000 eura da izazovu sukob, kao i da je druga strana imala plaćenike među svojim redovima uz pomoć kojih su uspjeli da se odbrane. 
 

Slobodna Dalmacija/B92

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.