PMS ne postoji, to je samo izgovor
Ilustracija

Psiholozi tvrde

PMS ne postoji, to je samo izgovor

Novo istraživanje stručnjaka kaže da je predmenstrualni sindrom kod žena samo mit i da ga one koriste kao izgovor za predah od svega. Zanimljivo je da je ovo tvrdnja žene psihologa.

Robin Stajn Delusa sa Univerziteta Njujork vjeruje da se simptomi PMS-a preuveličavaju u medijima i da žene prosto vjeruju kako moraju da imaju ove muke, da drugačije ne može.

Dakle, prema njenim riječima, nadutost, bolovi u stomaku, grudima, krstima, nogama, mrzovolja… sve je to samo umišljeno zbog slike koja postoji u javnosti, a što žene koriste kao izgovor za nešto što im ne prija.

"Ako bi žena bez razloga odbila da uradi bilo šta od svojih dnevnih uobičajenih obaveza, to bi bilo nezamislivo, ali ako kaže da je u PMS-u, onda joj je sve oprošteno", kaže ona i dodaje da postoje naučni dokazi koji kažu da hormoni ne utiču na žene onoliko koliko se misli.

Još prije deceniju i sa Univerziteta Toronto su rekli da nema dokaza da PMS postoji, mada se ogroman procenat žena širom svijeta svakog mjeseca žali na muke pregoleme.

Žena blic

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.