Dame, smokve su melem za PMS!
Ilustracija

Dame, smokve su melem za PMS!

Bogate su magnezijumom, koji je melem za nervni sistem, a on je ugrožen svaki put kada smo u PMS-u.

Upravo zbog toga, stručnjaci preporučuju ženama da u tim danima jedu smokve, jer će im umiriti organizam, olakšati bolove, smiriti napetost i osjećaj stresa,pišu Novosti.

Ovo voće je riznica i vitamina B kompleksa, A, C, E i K, bogato je gvožđem, kalijumom, bakrom, selenom, cinkom i kalcijumom, a sve je to važno za normalno funkcionisanje organizma.

I bitna napomena - iako mnogi misle da je previše kalorična, u 100 grama smokava nalaze se 74 kalorije, a čini ih čak 80 odsto vode i oko 60 odsto prirodnog šećera. To znači da se preporučuje i onima koji vode računa o liniji.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.