Foto: Facebook

Zanemariti lične i političke interese

"Ministarstvo zdravlja aktivno vrši pritisak na dio delegata u skupštini Ljekarske komore"

Prema saznanjima Sindikata doktora, Ministarstvo zdravlja aktivno vrši pritisak na dio delegata u skupštini Ljekarske komore, saopšteno je iz ove organizacije.

"Dok delegacija SDMCG boravi u Briselu pokušavajući da ukaže na probleme sa kojima se suočavaju ljekari u Crnoj Gori, iz medija saznajemo da postoje "novi sukobi", "raskol" u Ljekarskoj komori. Inicijativa je potekla od dr Vesne Miranović, pomoćnice Ministra zdravlja koja već mjesec dana vrši pritisak na delegate. Time Ministarstvo nasilno želi sprovoditi svoju nezakonitu politiku miješanja u izbor predstavnika ljekarskog esnafa", saopštila je predsjednica SDMCG Milena Popović Samardžić.

Ona je apelovala na kolege da rade po savjesti i sa jednim ciljem, a to je vraćanje dostojanstva njihovoj profesiji.

"Na delegatima skupštine Ljekarske komore je cijeli teret promjena koje ljekari u Crnoj Gori prizivaju. Na toj skupštini će se odlučivati o sudbini svih ljekara, mladih ljekara koji tek dolaze, iskusnih ljekara koji su izmoreni čineći ovakav zdravstveni sistem održivim, bilo javni bilo privatni. Povećanje zarada, protokoli, normativi, vodiči dobre prakse, status službenog lica, edukacija dostupna svima, potpuna i ravnopravna integracija privatne prakse, uslovi rada i stepen zadovoljstva ljekara svojim poslom, su samo neka od pitanja o kojima će posredno ili neposredno odlučivati crnogorski ljekari kroz svoje predstavnike u Komori. Nama ostaje da se nadamo da će to raditi u najboljem interesu svih nas, da će biti dosljedni i hrabri da će zanemariti lične i političke interese, tj da će iznad svih ovih interesa postaviti interes profesije. Mi smo ti koji nastavljamo biti dio zdravstvenog sistema, mi smo njegovi nosioci zajedno sa našim najbližim saradnicima, svi ostali su prolazni. Zato, niko ne može braniti ljekarsku struku bolje od nas samih", poručila je Popović Samardžić.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.