Profesor ucjenjivao studentkinje: Poljubi me pa ću te pustiti na ispit
Ilustracija

Sramota na fakultetu

Profesor ucjenjivao studentkinje: Poljubi me pa ću te pustiti na ispit

Studentkinje banjalučkog Univerziteta podnijeli su kaznenu prijavu protiv referenta u studentskoj službi Tehnološkog fakulteta zbog zlostavljanja, mučenja i drugog neljudskog i ponižavajućeg postupanja.

Nekoliko studentkinja svjedočilo je kako je referent od njih tražio da ga ljube dok su prijavljivale ispite, pozivao ih u stan i slao im neprimjerene poruke. Pokazale su i dokaze.

Iako su mnogi i ranije znali za njegovo neprimjereno ponašanje, niko ništa nije preduzimao.

Ljiljana Vukić, dekanica Tehnološkog fakulteta, rekla je da je riječ o problematičnom muškarcu koja se slično ponašao i na ETF-u, gdje je ranije bio zaposlen. Ondje je bio i pod sumnjom da je kao sindikalni povjerenik utajio novac, ali ništa mu nije dokazano.

"Bio je incident s jednom studentkinjom prošle godine, ona je pisala izjavu i mi smo po toj prijavi imali razgovor s njim pa je dobio pismeno upozorenje uz obećanje da se više neće tako ponašati", rekla je dekanica.

"Čim smo saznali za novi slučaj, pozvali smo oca djevojke koja je prijavila slučaj da dođe na razgovor ovdje kod nas, ona je napisala izjavu, a poslije toga su još tri studetkinje na studentskom forumu pisale o njegovom ponašanju. Uzeo je bolovanje čim je vidio da se situacija zahuktava", ističe Vukićeva.

"U najkraćem roku biće pokrenut disciplinski postupak i izrečena odgovarajuća sankcija", naveli su iz Univerziteta Banjaluka.

"Na početku smo se smijali tome i šalili se o 'poljubac referentu' kada idemo u studentsku službu. Poslije smo vidjeli da se u stvari radi o veoma bolesnom ili poremećenom čovjeku - kazala je jedna studentkinja.

Grupa studentkinja ispričala je za Nezavisne novine da ih je perverzni referent odmjeravao kada bi prijavljivale ispit i da su se uvijek neugodno osjećale.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.