Požar u Baru:Odbranjene kuće, Poljak spašen i uhapšen (VIDEO)
Foto:Sergej Zabijako

Očekuje se i dolazak kanadera iz Hrvatske

Požar u Baru:Odbranjene kuće, Poljak spašen i uhapšen (VIDEO)

Veliki požar buknuo je sinoć u Baru, a pretpostavlja se da ga je izazvao planinar iz Poljske koji se izgubio na obližnjem brdu, kada je pokušao da signalizira gdje se nalazi.

Požar je zahvatio veliku površinu na brdu Šušanj iznad istoimenog barskog naselja, a vatra se nošena vjetrom spustila do naselja i ugrozila kuće.

Zahvaljujući požrtvovanosti vastrogasaca, policije, mještana i Vojske kuće su odbranjene.

U akciju gašenja požara se uključeni i avioni MUP-a, navode Vijesti.

Jutros oko 7.30 časova vidljivi su plameni jezici u šumi iznad naselja Glavanovići i Karadovići, a cijeli Gornji Šušanj je prekriven dimom.

"U jednom momentu vatra je stigla do same kuše Rustema Tuše u Karadovićima, međutim ona je odbranjena. Ovdje je do plamena došlo zbog žice od dalekovoda koja se otkačila i izazvala varnicu. U toku noći vatra je stigla do dva stuba dalekovoda, međutim i to je odbranjeno", rekao je pedsjednik MZ Šušanj Pešo Glavanović rekao je "Vijestima".

 Vatrogasci su napravili liniju odbrane od požara prema naselju, a rano ujutro očekuje se dolazak kanadera iz Hrvatske, prenosi Barinfo.

Poljak spašen i uhapšen

Sinoć oko 23 sata lovci su uspjeli da pronađu turistu iz Poljske koji je svojom nepažnjom izazvao požar. Njega su spasili barski lovci Vesko Dabović, Mijo Adrović, te Dragan i Niko Talić.“Vesko i Mijo su krenuli u pomoć, jer su sreli nekoliko Poljaka na putu, koji su im rekli da im je prijatelj ostao izgubljen u planini, a vatra je počela da se širi. Dragan i ja smo odmah krenuli za njima, ponijeli opremu, vodu, kosijere, lampe i izašli skroz do vatre, do mjesta koje se zove Točilo. Poljak je vikao i davao znake lampom, ali je jako je teško bilo priči, jer su stijene i nepristupačno je. Kad smo stigli, bio je presrećan, kao da se ponovo rodio”, kaže za Bar Info u prvim satima nakon ponoći Niko Talić, jedan od spasilaca u akciji koja je trajala preko dva sata.

poljakspasavanjepozar021

Državljanin Poljske Šidlo David Zbignjev uhapšen je jutros zbog krivičnog djela izazivanje opšte opasnosti, prenijele su Vijesti.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.