Bar: Poljak zapalio vatru da bi ga locirali, pa izazvao požar na brdu
Foto: Podgorički vremeplov

Situacija ozbiljna

Bar: Poljak zapalio vatru da bi ga locirali, pa izazvao požar na brdu

Veliki požar izbio je oko 19 časova na brdu Šušanj iznad istoimenog barskog naselja.

Požar, koji je zahvatio veliku površinu,  je formirao plameni trougao na brdu i jasno je vidljiv iz praktično svih djelova Bara.

Vatra se od vrha brda spustila ka starima naseljima Karadanovići i Talići.

Načelnik Barske službe zaštite Velizar Čađenović rekao je "Vijestima" da je plamen buknuo pod nevjerovatnim okolnostima.

"Obavješten sam da je jedan planinar iz Poljske koji se izgubio u brdu, u namjeri da signalizira na kom se mjestu nalazi, zapalio vatru koja se zbog vjetra i suve vegetacije odmah proširila na veliki dio brda. Situacija je izuzetno ozbiljna, jer u ovom trenutku zavisno od vjetra, može doći  ne samo do ugrožavanja gornjih kota Šušanja, već sa jedne strane brda i Sutomora, a sa druge strane Zubaca", rekao je Čađenović. 

211064918886520679494687617928048298870238n

On je dodao da će tražiti hitno uključivanje hrvatskih kanadera u gašenje požara od ranih jutarnjih časova kao i raspoloživih aviona crnogorskog MUP-a.

"Odmah smo počeli da pravimo planove akcije za sjutra, od rane zore. U ovom trenutku je vatra još daleko od puta, međutim, zbog mogućeg razvoja situacije moramo biti maksimalno na oprezu", kazao je Čađenović.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.