Hiljade osoba se okupilo da oda počast žrtvama napada: Ne bojimo se
Foto: Tanjug/aP

Barselona

Hiljade osoba se okupilo da oda počast žrtvama napada: Ne bojimo se

Hiljade osoba, među kojima su bili i španski kralj Filip VI, premijer Marijano Rahoj i katalonski regionalni predsjednik Karlos Pudždemon , okupili su se kako bi minutom ćutanja odali počast žrtvama jučerašnjih napada u Barseloni i obližnjem primorskom ljetovalištu Kambrilsu.

Kralj Filip VI, Rahoj i Pudždemon stali su ispred okupljene mase na glavnom trgu, tokom minuta tišine. Nakon toga je uslijedio aplauz, a potom su se iz gomile čuli uzvici: “Ne bojimo se, ne bojimo se“.

2017081822530990325046197Web

Foto:AA

Minut tišine održan je u neposrednoj blizini mjesta na kojem je vozač kombija započeo smrtonosni napad na pješake.  

2017081822530990325046205Web

Foto:AA

Teroristička organizacija ISIS preuzela je odgovornost za napad u Barseloni. Najmanje 13 osoba je poginulo, a oko 100 je povrijeđeno kada se u šetalištu Las Ramblas u centru Barselone kombi zaletio u pješake.

U Kambrilsu, policija je ubila pet osoba koje su nosile lažne bombaške pojaseve i koje su automobilom uletjele u grupu turista i lokalnih stanovnika. U tom incidentu je povrijeđeno šest ljudi, među kojima i jedan policajac. Jedna žena je od zadobijenih povreda danas preminula, tako da je ukupan broj žrtava jučerašnjih napada 14.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.