DPS Herceg Novi:  Demokrate varaju birače
DPS

DPS Herceg Novi: Demokrate varaju birače

Posljednje saopštenje Demokrata podsjetilo nas je na legendarnog glumca Pavla Vujisića koji je kazao: "ponekad, nakon susreta sa nekim ljudima, čovjek osjeti potrebu da prijateljski pomiluje kamen, osmijehne se drvetu i sa puno poštovanja skine kapu magarcu", navodi se u saopštenju Opštinskog odbora DPS-a Herceg Novi.

Iz DPS-a su građane podsjetili da su Demokrate obećale depolitizaciju funkcija.

"Izgleda da u Herceg Novom nema mladih i obrazovanih ljudi, pa su Demokrate bile prisiljene da na mjesto šefa kabineta predsjednika Opštine zaposle Vladimira Arsića, predsjednika opštinskog odbora Demokrata Tivat. U Herceg Novom nema ni osoba sa iskustvom u oblasti sporta, pa su Demokrate bile primorane da na mjesto direktora Sportskog centra zaposle Radovana Ralevića, predsjednika mjesnog odbora Demokrata Zelenika. Njegove kvalifikacije najbolje je opisao predsjednik Opštine Katić izjavom da je Ralević "završio dva ili tri sportska fakulteta". I dok Katić ne utvrdi da li je Ralević završio "dva" ili "tri sportska fakulteta", njegov kolega predsjednik opštine Kotor, za koga se ne zna da li je upisan ili ispisan iz knjige državljana jedne susjedne države, na mjesto direktora Centra za kulturu, bez konkursa, zaposlio je svog kuma koji nema dana iskustva rada u kulturi. Iako se Katić istinski trudi da podrži svoga šefa iz Zete koji poručuje građanima Crne Gore da osjeća "tjeskobu, mučninu i neodoljiv nagon za povraćanjem" kada se obraća DF-u, oblije ga milina kada pregovara sa istim DF-om u kojem je njegov kum Bigović slučajno predsjednik Skupštine opštine Herceg Novi. A kumovi ko kumovi, dogovorili se da na mjesto direktora u Stambeno-komunalno preduzeće zaposle snahu Miloša Konjevića iz Novske liste. Toliko za sad o depolitizaciji funkcija", navodi se u saopštenju.

Iz DPS-a  dodaju da je Skupština opštine Herceg Novi jednoglasno donijela odluku o dodjeli 44 stana državnim službenicima i namještenicima.

"Dakle, nije DPS donio odluku, nego Skupština opštine Herceg Novi. Ponavljamo - jednoglasno! Za ovu odluku glasali su i odbornici DF-a, SNP-a, Novske liste i SDP-a koji sada zajedno sa Demokratama čine vlast u Herceg Novom. Kao lažni legalisti, Demokrate su povukle ovu tačku dnevnog reda sa posljednje sjednice Skupštine i onemogućile raspravu. Takođe, Demokrate su onemogućili i zamjenu placa kojom bi još 30 porodica u Herceg Novom riješilo stambeno pitanje. Upravna inspekcija u Kotoru utvrdila je da su Demokrate zapošljavale suprotno odredbama Zakona o državnim službenicima i namještenicima. Toliko za sad o poštovanju zakona i propisa od strane Demokrata.

Poštovani građani, Demokrate su vam obećale veću transparentnost. Međutim, kriju odgovore na niz javno postavljenih pitanja. Demokrate su vas ostavili da čekate satima unaprijed zakazanu glavnu javnu raspravu o Nacrtu Odluke "Strategija razvoja gradske luke Škver" i, bez riječi izvinjenja, svoj zaborav pokušali da opravdaju "tehničkom greškom". Mora da je Ralević, kao novi direktor Sportskog centra, šapnuo Katiću: "viđi, dok ne utvrdimo jesam li ja završio dva ili tri sportska fakulteta, reči da je bila tehnička greška. Pazi, ne lična, nego tehnička. Nemoj pogriješit". Demokrate Herceg Novi pokušavaju i da ispune želju svome šefu iz Zete da se Luka Škver i prostorije jedriličarskog kluba "Jugole Grakalić" dodijele njegovom prijatelju koji je finansirao čokoladice i još ponešto tokom kampanje. Demokrate kriju ko radi u opštini na visokom položaju, a čiji član uže familije izvodi radove na zgradi koje plaća Opština. 

Poštovani građani, Demokrate su vam obećale da vas neće dijeliti. A podijelili su vas sve na "naše" i "vaše". I jednima i drugima su ukinuli pravo na zajednički život u gradu koji je uvijek bio otvoren za sve.

Poštovani građani, vi odlučujete. Mi smo vjerovali da nas koalicioni partner neće prevariti. Prevario nas je. Neki od vas vjerovali su Demokratama. Prevarili su vas. Nema bezgrješnih na ovom svijetu. Na svakoj grešci učimo. I vi, i mi", zaključuje se u saopštenju.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.