Ministarstvo poljoprivrede Demokratama: Mi smo na terenu sa proizvođačima
Foto: Gov.me

Ministarstvo poljoprivrede Demokratama: Mi smo na terenu sa proizvođačima

Reagovanje povodom navoda Demokrata prenosi u cjelosti: U Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja nas raduje kada se otvori tema poljoprivrede na javnoj sceni. Sigurni smo da isti osjećaj dijele i vrijedni poljoprivredni proizvođači i prerađivači.

Ovoga puta su teme plasmana, uvoza, izvoza, stopa PDV-a… otvorile Demokrate. Iznijeli su, po svom običaju, kritike svega i svačega i to ilustrovali proizvoljnim i netačnim podacima, takođe po svom običaju. 

Da bi djelovali ubjedljivije uradili su to u punoj političkoj opremi, sa zategnutim kravatama u pres centru.

Ta subotnja konferencija je nas, odgovorne u Ministarstvu poljoprivrede, zatekla na terenu sa proizvođačima, otkupljivačima i izvoznicima. Zatekla nas je u dnevnom praćenju, planiranju i realizaciji plasmana, otkupa i izvoza plodova rada vrijednih poljoprivrednika.

Sa ponosom i zadovoljstvom želimo da saopštimo crnogorskoj javnosti da taj odgovorni, svakodnevni i planski rad daje rezultate. Samo na jučerašnji dan, na naše tržište plasirano je 150 tona domaće lubenice, a do juče je izvezeno 100 tona i to po prosječnoj veleprodajnoj cijeni oko 25 centi. Veleprodajna cijena pipuna se kretala oko 40 centi. Povoljna je sutuacija sa cijenama paradajza i krastavaca. 

Proizvođači ne kriju zadovoljstvo stanjem na tržištu i to nam daje dodatni podstrek da istrajemo u naporima da u okviru svih mjera predviđenih Agrobudžetom budemo svakodnevna podrška u njihovom radu.

Zbog toga, ne bavimo se i nećemo se baviti konferencijama u pres centrima, već ćemo i dalje biti na terenu sa proizvođačima, ali ne kao Demokrate koje ih bezuspješno obilaze i pozivaju na bunu, kao što smo to mogli čuti ovih dana od samih proizvođača.

Posljednjih semica, takođe u dnevnoj intenzivnoj komunikaciji sa privrednicima Vlada se bavila i analizama uticaja pojedinih mjera fiskalne strategije i njihovim mogućim podešavanjima. Između ostalog fokus je bio na analizi mogućih proširenja liste osnovnih životnih namirnica koje bi bile obuhvaćene nižom stopom PDV-a. Izgleda da su Demokrate načule nešto i o tome, jer su sva sredstva informisanja prenijela informacije o tim razgovorima. Nažalost izgleda da im je jedino ostalo da se na subotnjoj pres konferenciji sjete i jaja.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.