Ubice starice iz Plava zločin isplanirali ranije
Kuća Dašića, foto: rtcg.me

Šoškić do detalja ispričao sve pojedinosti zločina

Ubice starice iz Plava zločin isplanirali ranije

Marko Šoškić (24) iz sela Brezojevice kod Plava osumnjičen da je zajedno sa Bjelopoljcem Aleksandrom Konatarom (35) zvanim Aco, počinio razbojništvo nad porodicom Dašić kada je na svirep način ubijena Gordana (84), a njen suprug Vuko (82) teško povrijeđen, juče je u Tužilaštvu izmijenio svoj iskaz, sada priznajući da je učestvovao u ovom nezapamćenom zločinu, pišu Dnevne novine.

Ipak, tvrdio je da nije bio direktni izvršilac ubistva starice niti je kako je kazao, učestvovao u prebijanju njenog supruga.

Prema nezvaničnim saznanjima VN, Šoškić je do detalja ispričao sve pojedinosti zločina, navodeći da je bio prisutan ovom činu, ali da je glavni krivac njegov saučesnik Konatar koji je takođe uhapšen zbog ovog teškog ubistva.

Šoškić je ispričao kako se upoznao sa Konatarom preko prijatelja iz Bara B.B. odnosno preko njegovog prijatelja, osobe po imenu David. Izjavio je da je sredinom maja boravio u Baru, gdje je upoznao Davida.

“David mi je pomenuo da mu je B.B. ispričao da sam ja sa još nekima prije četiri godine u Plavu upao u kuću nekog starijeg bračnog para, koji imaju puno novca, ne navodeći njihova imena. Takođe je pominjao još jednu imovinski dobro stojeću porodicu iz Plava, koju bi valjalo „posjetiti“. Rekao je da će me upoznati za izvjesnim prijateljem koji je profesionalni lopov i da je lud, te da će on doći u Plav da odradi posao”, ispričao je osumnjičeni.

Novac je, kako je dodao, bio potreban B.B., Davidu i “tom ludom prijatelju”, zbog nekih dugovanja.

„Nakon povratka iz Bara u Brezojevicu otprilike pet-šest dana, pozvao me David i obavijestio da taj prijatelj uskoro treba da dođe u Plav, te da treba da ga sačekam. Nekoliko sati nakon Davidovog poziva, pozvao me taj njegov prijatelj, predstavivši se kao Aleksandar Konatar. Rekao je da će sjutra doći u Plav, međutim, nije došao sjutradan već narednog dana. Toga dana, kad sam čekao Konatara, sreo sam Nikolu Kneževića kod Lima. Zajedno smo sačekali Konatara, a pošto smo se sreli, Nikola se udaljio dok smo se ja i Konatar zaputili prema jednom splavu“, ispričao je Šoškić.

Takođe je ispričao da je prethodno Konataru pokazao kuću u kojoj žive supružnici Dašić, navodeći da mu je rekao da se radi o starijim osobama.

“Konatar je tražio da mu nabavim fantomku, patike i metalnu štanglu. Rekao je da ukoliko se budu opirali, treba ih ubiti, na šta sam se usprotivio. Rekao sam da to nikako ne dozvoljavam jer ja živim tu i ne želim da mi puca takva bruka“, ispričao je osumnjičeni.

U nastavku je do tančina ispričao kako su ušli u kuću Dašića koju je on dobro poznavao.

“Konatar je ušao u prostoriju gdje je spavala starica i udario je pesnicom u glavu, usljed čega se onesvijestila. Oblila je krv. Otišao je do djeda i počeo da ga udara. Nakon toga se ponovo vratio do babe i zavukao joj krpu u usta. Zajedno smo izvršili premetačinu. Konataru sam pomagao da sveže supružnike, ali nijesam učestvovao u ubistvu starice niti sam udarao starca”, ispričao je osumnjičeni Šoškić.

Prethodnog dana Konatar je saslušavan u tužilaštvu više od pet sati, gdje je negirao da je on odgovoran za smrt starice.

Tužiteljka Milica Rmandić tada je donijela rješenje o zadržavanju u trajanju od 72 sata.

Osumnjičeni bi danas trebalo da budu privedeni sudiji za istragu Višeg suda u Bijelom Polju koji će se izjasniti o njihovom jednomjesečnom pritvaranju.

Markov brat Miloš i Nikola Knežević takođe se sumnjiče da su znali za ovo krivično djelo i prikrivali ga. Braća Šoškić su inače iz naselja koje je u blizini mjesta zločina.

Gordana je juče sahranjena u Plavu, a rodbina i prijatelji danima su u šoku i nevjerici prepričavaju ovaj tužan događaj u Plavu.

Izvor:Dnevne novine/CDM

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.