Amerikanci pokrenuli peticiju: Ovo je sramota, Tramp da se izvini Markoviću
Foto: Screenshot, Tramp i Marković

U želji da bude prvi obrukao svoj narod

Amerikanci pokrenuli peticiju: Ovo je sramota, Tramp da se izvini Markoviću

Nakon jučerašnjeg poteza američkog predsjednika Donalda Trampa, koji je u želji da bude prvi do generalnog sekretara NATO-a, Jensa Stoltenberga, gurnuo premijera Crne Gore Duška Markovića, Amerikanci su pokrenuli web peticiju kojom zahtijevaju da se Bijela kuća izvini zbog ovakvog ponašanja.

Peticijom se traži da se Tramp izvini svim NATO članicama zbog jučerašnjeg nepristojnog ponašanja prema crnogorskom premijeru, "koje predstavlja sramotu za građane Amerike" i da uputi pisano izvinjenje Markoviću.

Peticija se može potpisati OVDJEa potrebno je 99,947 potpisa do 24.juna da bi Bijela kuća odgovorila.

Portparol Bijele kuće Šon Spajser rekao je juče da nije pogledao snimak ali da je primijetio da su se svjetski lideri okupili za fotografisanje sa unaprijed određenim redom.

Neimenovani zvaničnik Bijele kuće je izjavio da izgleda kao da je Tramp "uobičajeno pozdravio Markovića udarajući ga po ramenu", piše Njujork Tajms.

Podsjećamo, tokom razgledanja zgrade u kojoj se nalazi novo sjedište NATO-a u Briselu neodmjerenim pokretom ruke Tramp je "sklonio s puta" Markovića što je naš premijer sa osmjehom ispratio i ljubazno se sklonio.

Ovaj video je postao za kratko vrijeme hit na društvenim mrežama, a prenijeli su ga i komentarisali i strani mediji.

Si-en-en(CNN) je ovu situaciju prenio pod naslovom "Pogledajte kako je Tramp odgurnuo premijera u stranu".

Untitled

 U tekstu su naveli da ovo nije jedini čudan susret pominjući rukovanje sa novim predsjednikom Francuske Emanuelom Makronom.

Društvenim mrežama se proširio video-snimak rukovanja Trampa i Makrona tokom njihovog prvog susreta, uoči samita NATO u Briselu.

Stisak je bio toliko jak, da su im djelovi šaka skoro pobijeljeli.

Tramp je prvi „posustao“, pa je pokušao da izvuče ruku. Makron, međutim, nije „popustio“ i rukovanje je potrajalo još nekoliko sekundi.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.