Za vitak stas: Tri ukusne zamjene za hljeb, tjesteninu i krompir
Foto:Thinkstock

Da uvijek budete siti i mršavi

Za vitak stas: Tri ukusne zamjene za hljeb, tjesteninu i krompir

Ako vam nedostaje ideja, a ne želite da ostanete gladni, isprobajte zamjene za hleb, tjesteninu i krompir s minimumom kalorija i maksimalno nutritivnih sastojaka koje možete da jedete koliko god i kad god želite.

Svi koji žele da zadrže liniju ili da se riješe kilograma viška, trebalo bi da vode računa o onome šta i koliko jedu. 

1. Zamjena za krompir

Ova namirnica može da se priprema na bezbroj načina, a ne sadrži gotovo nikakve masnoće. Ima vrlo malo ugljenih hidrata i kalorija, pa je zbog toga idealna zamjena za krompir. U pitanju je karfiol, kojeg možete da pretvorite u ukusan prilog ako ga skuvate i pripremite kao krompir i pretvorite u pire. Isto tako, kuvan karfiol začinjen s malo soli, bibera, maslinovog ulja i sirćeta postaje najukusnija salata.

2. Zamjena za hleb

Hleb je kod nas vrlo popularna namirnica koja je direktno povezana sa gojenjem. Ako ste i vi zavisnik od hljeba i ne možete ni da zamislite obrok bez njega, donosimo alternativu. Riječ je o hljebu bez trunke brašna koji je vrlo ukusan i jednostavan za pripremu.

3. Zamjena za tjesteninu

Tjestenina je mnogima glavni dio brzinskog obroka koji može da se pripremi za svega pola sata. Ali, iako je vrlo ukusan dodatak jelima, tijesto nije prijatelj vaše linije, posebno ako planirate da izgubite koji kilogram viška. Ako želite da izbjegnete ugljene hidrate, donosimo recept za najzdravije špagete koje možete da jedete do mile volje!

 

 Kurir 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.