Tužilaštvo da ne potpisuje sporazum sa Marovićem dok Armenku ne vrati 300 hiljada eura
Ilija Armenko/ Foto: Vijesti

Tvrdi da je pozajmio novac Opštini

Tužilaštvo da ne potpisuje sporazum sa Marovićem dok Armenku ne vrati 300 hiljada eura

Ilija Armenko, iz Petrovca od tužilaca je tražio da ne potpišu sporazum sa visokim funkcionerom DPS-a, Svetozarom Marovićem, ukoliko se u sumu koju treba da vrati ne uvrsti i njegovih 310.000 eura, kojima je budvansku kasu pomogao još 2008. godine.

To je bio i razlog da Armenko, inače svjedok u postupku protiv Marovića, po drugi put posjeti tužioca Sašu Čađenovića, pišu Novosti. Tužiocu je ponovio da mu Budva duguje nešto više od 300.000 eura, koje im je, kako tvrdi, pozajmio prije osam godina, kako bi pomogao Opštini da izađe iz finansijske krize.

- Vjerovao sam u institucije sistema, vjerovao sam u ovom slučaju opštini Budva, mojim drugovima, prijateljima. Prevaren sam, zloupotrebljen. Veliku svotu novca sam pozajmio, a nije mi vraćeno. Vjerujem da će mi institucije sistema pomoći da vratim svoj novac. Drugi put sam kod gospodina Čađenovića kao svjedok. U pitanju je velika svota novca dignuta sa mog računa, uz moj pristanak, ali i uz obećanje da će mi sve biti vraćeno. Međutim, do dan danas meni novac nije vraćen - naveo je Armenko.

Ovaj Petrovčanin tvrdi da njegovu priču o novcu datom na zajam mogu potvrditi tadašnji predsjednik i potpredsjednik budvanske opštine, Rajko Kuljača i Milenko Medigović. Osim usmene potvrde, Armenko tvrdi da je sve pokriveno papirima.

- Imao sam veliku sumu 2008. godine. Došlo se do saznanja da imam taj novac kod Prve banke. Zvali su me da pozajmim, da pomognem opštini. Kuljača je bio predsjednik, a Lazar Rađenović i Milenko Medigović potpredsjednici. Tužilaštvo zna gde je otišao taj novac. Ja nisam vidio, ali znam kome. To zna cijela Budva - naveo je posle saslušanja Armenko, ali na pitanje kome je dao novac, izjavio je da ne može direktno da uperi prst na Svetozara Marovića, "ali on se interesovao za moj novac".

- Da li je on uzeo ili nije, to treba tužilaštvo i sudstvo da dokaže. Mislim da je u igri velika pljačka mojih prijatelja i drugova, kojima sam vjerovao. Jedan čovek je odgovoran za sve - vođa kriminalne grupe. Tužilaštvo neka dokaže ko je to i pomogne da povratim svoj novac, jer ću u protivnom uzeti slučaj u svoje ruke, a tada neće biti nikome dobro - naveo je Petrovčanin. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.