Evo kako da nanesete mat karmine bez greške
Ilustracija

Make up trikovi

Evo kako da nanesete mat karmine bez greške

Već neko vrijeme, zahvaljujući poznatim damama koje su ga popularizovale, mat karmini apsolutni su hit na tržištu. Međutim, oni zbog svoje teksture i efekta bez sjaja koji treba da kreiraju, na usnama ostavljaju osjećaj isušenosti i zatezanja. Stoga, pročitajte savjete uz koje ćete mat ruž lakše nanijeti i zahvaljujući kojima će on na vašim usnama besprijekorno izgledati tokom cijelog dana.

Iako se često preporučuje trljanje usana četkicom za zube, ona je za njih često pregruba, pogotovo ako imate osjetljivu kožu, a samim tim i usne.

Umjesto četkice, koristite tanku pamučnu maramicu ili krpu od mekanog materijala, kojom ćete svake večeri nježno istrljati usne i na taj način sa njih ukloniti mrtve ćelije.

Mat karmini, osim osjećaja suhoće koji ostavljaju na vašim usnama, često mogu tako i da izgledaju i da čine da vam svaka nijansa ne stoji jednako dobro. Stoga, prije karmina na usne nanesite malo tečnog pudera koji inače koristite, a koji će između karmina i vaših usana kreirati neutralan sloj koji će dodatno intenzivirati nijansu ruža.

Bez četkica

Iako se, kada se radi o nanošenju make-up proizvoda, preporučuje korišćenje četkica za šminkanje, kada je o karminima riječ ovo nije dobro rješenje. Karmin treba da nanosite direktno na usne, jer ćete ga samo tako ravnomjerno razmazati.

Olovka za usne

Zvučaće neobično, ali vjerujte da je najbolji efekat! Naime, umjesto uobičajenog nanošenja olovke za usne prije karmina, učinite to tek nakon što na usne stavite ruž. Samo na taj način izbjeći ćete beskrajne pokušaje da prije karmina naneste precizne linije i usne uokvirite bez greške.

Skidanje karmina

Iako se mat karmin skida teže od običnog, pa i od ostatka šminke, i za ovo postoji rješenje. Umjesto da ga skidate agresivnim sredstvima ili maramicama za skidanje šminke, to učinite tuferom i blagom kremom ili losionom za tijelo. Oni će ukloniti sve tragove karmina, a i nahraniti vaše usne.

Nezavisne

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.