7 rješenja za najčešće dileme u krevetu
Ilustracija

Sa zaštitom, analni ili grub seks

7 rješenja za najčešće dileme u krevetu

Ako vaš partner priželjkuje analni seks, priuštite mu to zadovoljstvo jedino ako to i sami želite. Partner koji vas voli i kojem je stalo do vas neće vas siliti ni na šta, pa slobodno zaboravite njegove ultimatume, insistiranja i prohtjeve.

Dilema 1: svjetla - da ili ne? 

Mrkli mrak nije seksi, i to zapamtite za vjek i vjekova. Svjetlo tokom seksa je poželjno, ali bitno je da ono bude suptilno, ambijentalno i zanimljivo. Izbjegavajte presnažno i fluorescentno svjetlo ako ne želite da svaki dio tijela mikroskopski izložite i birajte prigušena, topla svjetla koja stvaraju zanimljivu igru svjetla i sjenki. Zato su svijeće idealno osvjetljenje za seks. 

Dilema 2: predigra - da ili ne? 

Apsolutno da! Muškarcima možda ne treba predigra da bi se fizički "pripremili" za seks kao žene, ali daleko od toga da u čarima predigre neće uživati. Poljupci po cijelom tijelu, grickanje, oralni seks i maženje koji prethode seksu, pružiće vam potpuno drugačije iskustvo od samog seksa kao takvog. Ne moramo ni da spominjemo koliko intenzivnije. 

Dilema 3: vi - gore ili dolje? 

Mnogo je važnih faktora koje treba razmotriti kada se u obzir uzme ovo naizgled trivijalno pitanje. Da li volite da u seksu budete dominantni ili volite kada on određuje tempo? Da li je on blizu orgazma ili ste tek počeli? Činjenica je da uvijek onaj ko je na vrhu određuje tempo seksa, pa ćete tako, budete li vi gore, mnogo lakše da postignete orgazam. Ali nakon toga, slobodno prepustite vođstvo njemu i priuštite mu podjednako zadovoljstvo. 

Dilema 4: nježno ili žestoko? 

Rješenje ove dileme zavisi isključivo od raspoloženja i ličnih preferencija vas i vašeg partnera. Ali svakako se ne ograničavajte samo na jedno, bila to poza, ritam ili mjesto seksa. Isprobajte nešto novo i prepustite se. I nježni i žestoki seks imaju svojih čari, a na vama je da se prepustite onome koji vam u datom trenutku pruža više zadovoljstva i uzbuđenja. 

Dilema 5: analni seks - da ili ne? 

Ako vaš partner priželjkuje analni seks, priuštite mu to zadovoljstvo jedino ako to i sami želite. Partner koji vas voli i kojem je stalo do vas neće vas siliti ni na šta, pa slobodno zaboravite njegove ultimatume, insistiranja i prohteve. A zaboravite i takvog muškarca. Ako međutim i sami želite da isprobate analni seks, zašto ne? Samo se potrudite da to obavite kako treba, uz sve potrebne pripreme. 

Dilema 6: kondom - da ili ne? 

Iako većina muškaraca osjeća izrazitu averziju prema seksu s kondomom, nikada ne pristajte na seks bez zaštite. Ukoliko imate stalnog partnera i pijete pilule za kontracepciju, kondom vam nije potreban, ali ako često mijenjate seksualne partnere ili jednostavno upoznate nekog novog, obavezno koristite kondom bez obzira na to da li ste na piluli. Jer osim što vjerovatno još uvijek niste spremni da postanete nečija mama, ne želite da pokupite neku polno prenosivu bolest.

Cosmopolitan.hr

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.