Seks sa životinjama još je zabranjen
Ilustracija

Njemački sud

Seks sa životinjama još je zabranjen

Dvoje podnosilaca žalbe nisu uspjeli da privole njemački ustavni sud da razmotri njihove tvrdnje protiv zakona koji zabranjuje seks sa životinjama. Dvoje neimenovanih pojedinaca tvrde da ih seksualno privlače životinje.

Oni su zatražili od suda u Karlsruheu da razmotri da li su postojeća pravila neustavna. Sud je, međutim, odbacio njihove tvrdnje, presuđujući da je zabrana na pravo podnosilaca žalbe na njihovo seksualno opredjeljenje opravdana. 

Sud je presudio da je zaštita životinjskih prava nastojanjima da se one zaštite od toga da budu žrtve seksualnog zlostavljanja legitimni cilj zakona - koji je ostao nepromijenjen nakon odluke suda.

Njemački zakoni o zaštiti životinja određuju globe do 25.000 eura za prisiljivanje životinja na ono što se karakteriše kao neprirodno ponašanje, prenosi BBC.

Avaz

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.