Gojković objavio spisak igrača za utakmicu sa Španijom
Vladimir Gojković

Svjetska liga

Gojković objavio spisak igrača za utakmicu sa Španijom

Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore, Vladimir Gojković, objavio je danas spisak igrača za duel sa Španijom, u četvrtom kolu B grupe preliminarne faze Svjetske lige.

Duel Crne Gore i Španije na programu je u utorak u Sabadelju, prenosi Mondo.

Gojković računa na 13 igrača: golmani - Dejan Lazović i Slaven Kandić i igrači Draško Brguljan, Bogdan Đurđić, Antonio Petrović, Darko Brguljan, Aleksandar Radović, Jovan Sarić, Luka Sekulić, Radovan Latinović, Saša Mišić, Stefan Vidović i Predrag Jokić.

Gojković je, komentarišući spisak, kazao da je prvi plan bio da u Španiju putuju igrači koji su posljednji otpali sa spiska uoči Evropskog prvenstva u Beogradu (Luka Sekulić, Stefan Vidović, Stefan Pješivac i Uroš Čučković).

"Neki su na spisku, a neke smo htjeli da poštedimo. Na kraju imali smo dosta problema i sa povredama Aleksandra Ivovića, Uroša Čučkovića, Filipa Klikovca, Nikole Vukčevića i Stefana Pješivca. Tako da do posljednjeg dana nijesmo znali na koga možemo da računamo", kazao je Gojković.

On je naglasio da očekuje težak meč, navodeći da će Španija nastupiti u najjačem sastavu jer se priprema za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre. 

"Imamo kvaliteta da im se suprostavimo i u ovom sastavu, da vidimo koliko možemo da pružimo. Da igrači koji su bili do posljednjeg dana priprema za Evropsko prvenstvo pokažu šta mogu, i naravno ovi mlađi svoje vrijednosti, da vidimo na koga možemo računati u budućnosti", zaključio je Gojković.

Crnogorska reprezentacija sjutra sa aerodroma u Podgorici putuje za Španiju, a duel je na programu u utorak (19 sati i 15 minuta).

Prvi međusobni duel u Igalu pripao je crnogorskoj selekciji 11:6.

Crna Gora ima i poraz od Srbije 12:10, dok je meč sa Francuskom odgođen.

Španija je izgubila i od Srbije 13:12, a jedini trijumf upisala je protiv Francuske 18:10.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.