Novi trendovi- marketing kroz društvene mreže
Ilija Brajković

Seminar u Podgorici

Novi trendovi- marketing kroz društvene mreže

Uspjehom društvenih mreža u potpunosti su izmijenjeni načini komunikacije i razmjene informacija. Velike promjene doživjeli su marketing, odnosi s javnošću, te na kraju prodaja.

Društvene mreže velikim izborom alata i tehnika ciljano pronalaze kupca i direktno mu sugerišu proizvod/uslugu. Kvalitetno osmišljen sadržaj, s minimalno plaćenim oglašavanjem daće maksimalan i mjerljiv rezultat i doprijeti do zacrtane ciljne grupe, poručeno je na seminaru „Marketing i komunikacija na društvenim mrežama“ održanom u Podgorici.

"Komunikacija na društvenim mrežama ne znači samo otvoriti Facebook stranicu i jednom dnevno nešto objaviti. Priča je puno šira i potrebno je sve pristupiti strateški i sa jasnim ciljem, kazao je Ilija Brajković, partner u digitalnoj agenciji Akcija.

Korisnici nisu došli na društvene mreže da bi tamo kupovali, nego da bi se zabavili. Ako dođemo s pristupom “kupite kod nas, kupite kod nas”, u 99% slučajeva smo osuđeni na propast. Zbog toga brigu o društvenim mrežama ne smijemo prepustiti odjelu prodaje, iako i marketingaši prečesto zeznu stvar, dodao je Brajković.

Seminar u Podgorici se sastojao od teoretskog dijela, te mnoštva praktičnih primjera i savjeta iz prakse. 

Organizator, Agencija Apriori BIH na području Bosne i Hercegovine i zemalja u regionu od 2007. godine organizuje poslovne obuke s ciljem nadogradnje znanja i razvoja zaposlenih u brojnim firmama, institucijama i organizacijama.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.