Vodopivec: Bezbjednost na aerodromu u Mogadišu ravna nuli
Vlatko Vodopivec

Nikada nisam sumnjao da u avionu nije bila bomba

Vodopivec: Bezbjednost na aerodromu u Mogadišu ravna nuli

Srpski pilot Vlatko Vodopivec koji je nedavno uspio da u Somaliji prizemlji avion sa velikom rupom u trupu, kazao je da nikada nije ni sumnjao da je to izazvalo nešto drugo osim bombe, napomenuvši da je bezbjednost na aerodromu u somalisjkoj prijestonici Mogadišu bila ravna nuli.

On je za agenciju AP rekao da za čitav incident krivi odsustvo bezbjednosti na somalijskom aerodromu gdje je stanje, kako je naveo, "haotično", prenosi Tanjug.

Vodopivec je dodao da su somalijski istražitelji u početku pokušali da okrive njegovu avio kompaniju.

Eksplozija bombe bila je razlog što je putnički avion avioprevoznika "Dalo erlajns" u utorak morao da prinudno sleti u Mogadiš, izjavio je u subotu somalijski ministar saobraćaja i avijacije, Ali Ahmed Džamak. 

Prema njegovim riječima, potvrđeno je da je došlo do eksplozije bombe u avionu i da je postojala namjera da svi u avioni budu ubijeni, prenio je Rojters.

Stručnjaci avijacije i srpski pilot koji je uspješno prizemljio letilicu poslije incidenta, izjavili su još u srijedu da je eksploziju u avionu somalijskog avioprevoznika "Dalo erlajns" najvjerovatnije izazvala bomba.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.