Evo zašto morate posjetiti Njemačku!
Rotenburg

Pet razloga

Evo zašto morate posjetiti Njemačku!

Njemačka je zemlja koja putnicima može da ponudi mnogo toga, a posebno je atraktivna za ljubitelje automobila, piva, dvoraca... Najromatičniji grad jeste Rotenburg na rijeci Tauber

Njemačka pruža svakom turisti ponešto, a mnogim gostima sve: šoping, istoriju, zabavu, kulturu, gastronomiju... Da je ova zemlja vrijedna posjete, najbolji je dokaz to što se 40 lokaliteta našlo na Uneskovoj listi svjetske baštine. Romantični mogu da krenu romantičnim putem, ljubitelji bajki Grimovom rutom, a poštovaoci istorije do berlinskog zida. 

1. Švarcvald torta 

Najukusniji švarcvald kolač može se probati u njemačkoj pokrajini Baden-Virtemberg. Slatkiš s višnjama, šlagom i čokoladom najbolje je pojesti na mjestu s pogledom na Crnu šumu, a poslije posjete muzeju Kuku satova. U Baden-Virtembergu se nalazi i zabavni park "Evropa". 

2. Rotenburg 

Najromatičniji grad na njemačkoj romantičnoj ruti (dugačkoj 400 kilometara) jeste Rotenburg na rijeci Tauber. Kapije ovog srednjovjekovnog mjesta svake večeri i danas "zaključava" noćni čuvar u 20 časova! Toliko je lijep da je Amerikancima bilo žao da ga bombarduju na kraju Drugog sjetskog rata. Krase ga fontane, kuće iz srednjeg vijeka, sat-kule i zidine koje se prodaju na metar. 

3. Božićni vašari 

Gotovo svaki grad u Bavarskoj organizuje božićni vašar, ali tri su bez premca: u Nirnbergu, Bambergu i Regensburgu. Vašar u Nirnbergu je jedinstven po tome što se organizuje unutar zidina starog grada, a njegov zaštitinik je anđeo - dijete plavih očiju rođeno u ovom gradu. Vrijedi posjetiti i romantični božićni vašar u Regensburgu. 

4. Dvorci 

Njemačka ima desetine prelijepih dvoraca koji su rekonstruisani i u kojima se održavaju festivali. Međutim, najspektakularniji je Nojšvajnštajn u Bavarskoj. Kralj Ludvig Drugi bio je jedinstvena figura u njemačkoj istoriji, jer je njegov život protkan legendama i bajkama. 

5. Šoping 

Minhen je prijestonica piva, pa je "Oktoberfest" odličan razlog da se otputuje u ovaj grad. Međutim, Bavarska je i prijestonica auto-industrije, a ljubitelji četvorotočkaša imaju mnogo razloga da posjete hramove automobila. 

U isto vrijeme, pripadnice ljepšeg pola mogu da uživaju u beskrajnom šopingu. 

Izvor: Novosti

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.