Probajte dokazano najlakšu metoda mršavljenja
Ilustracija

Probajte dokazano najlakšu metoda mršavljenja

Ako vam treba dodatni motiv da nazovete prijateljice i dogovorite zajednički večernji izlazak tokom kojeg ćete se dobro isplesati sada ga imate.

Stručnjaci su dokazali da je upravo ples spada u grupu fizičkih aktivnosti koje sjajno djeluje na naše zdravlje.

Nije tajna da je ples dobar za naše zdravlje, pomaže nam u mršavljenju i odlična je zamjena za dosadno vježbanje. Zabavnije je plesati u društvu nego sam i upravo će zato rezultati jednog istraživanja sprovedenog na univerzitetu Oxford razveseliti mnoge.

Stručnjaci su ustanovili kako upravo plesanje u grupi, odnosno društvu bolje utiče na naše zdravlje od standardnih kardio vježbi poput trčanja.

Оva vrsta fizičke aktivnosti podstiče lučenje velike količine endorfina koji, između ostalog, znatno poboljšavaju kardiovaskularno zdravlje, pomažu u topljenju kalorija i smanjuju stres. Sve su to faktori koji direktno utiču na uspješno mršavljenje.

Naravno, plesati možete i sami, pogotovo ako niste ljubitelj vježbanja. Stručnjaci preporučuju 20 minuta plesa dnevno 4 do 5 puta sedmično.

U ovu aktivnost morate uključiti cijelo tijelo za najbolji učinak, a najbolja stvar kod solo plesa u privatnosti svog doma jeste ta da vas baš niko ne vidi pa se u miru možete „izludirati“ i usput raditi na svom zdravlju.

Izvor: Zadovoljna.hr/Kolektiv

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.