Službenik ZIKS-a krio heroin u upaljaču
ZIKS

Suspendovan

Službenik ZIKS-a krio heroin u upaljaču

Zatvorski policajac Dalibor Pejurić suspendovan je juče nakon što je kod njega prilikom kontrole na ulasku u zatvorske prostorije pronađena manja količina materije za koju se sumnja da je heroin.

“Sve vrijeme kontrole ovaj službenik se komešao, sa plašljivim izrazom na licu. To je njegovim kolegama bilo sumnjivo, zbog čega su mu posvetili 'posebnu pažnju”, ispričao je jedan od sagovornika Dnevnih novina iz ZlKS-a.

Zatvorski policajci na portirnici izvršili su pretres kolege Pejurića, kao i ostalih službenika. Tokom pregleda na kontradiverzionom aparatu stvari, koje je Pejurić izvadio iz džepova, sumnja je pala na upaljač u kojem je nekoliko trenutaka kasnije pronađena materija za koju se sumnja da je heroin.

Pejurić je zadržan do dolaska policajaca koji su ga odveli u drugu zatvorsku prostoriju na saslušanje, odakle je nešto kasnije odveden i u policijske prostorije, a o svemu je obaviješten i nadležni državni tužilac.

Pejurić je, kako saznaju Dnevne novine, već juče suspendovan, a protiv njega će biti pokrenut diciplinski postupak.

U okviru pojačane kontrole prilikom ulaska u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija, službenici na portirnici, osim kod rodbine i prijatelja zatvorenika, sve češće kod svojih kolega pronalaze drogu i telefone koje su planirali da doture zatvorenicima.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.