Vježbanje pod upalom - da ili ne?
Ilustracija

Pravila fitnesa

Vježbanje pod upalom - da ili ne?

Koliko vam je jak trening, toliko snažno pomjerate i svoje granice.

Nekada se, naravno, desi da dobijete upalu mišića, uganete neštoili jednostavno možete preforsirati svoje mišiće.

Dobili ste upalu mišića, a trebalo bi da trenirate i ne prekidate rutinu. Da li ipak preskačete, i odmarate nekoliko dana? Nikako! Postoje vježbe kojima se možete poslužiti u ovakvim situacijama, i usljed kojih ćete se povratiti mnogo snažniji. Samo se obratite vašem treneru.

ISPITAJTE SITUACIJU

Probajte sami, ili tražite nečiju pomoć kako bi ustanovili da li imate ozbiljniju povredu ili samo jaku upalu mišića. Postoje studije koje pokazuju da ćete prije imati upalu mišića od konstantnog sjedenja ili stajanja u jednom položaju, i žaliti se zbog toga danima na zategnutost u leđima ili bol koljenima i butnim mišićima, a ukoliko stvarno dobijete upalu mišića vježbanjem, vrijeme je da usporite malo.

Genetski, svi različito prihvatamo različite vježbe, potrebno je samo da pronađete ono što lično vama savršeno pristaje.

NEKI MANJE NEKI VIŠE

Naime, ono što vi radite, osoba do vas može znatno manje ili više! A vi jedan dan možete misliti da ste nepobjedivi, a drugi pak imate volje da samo ležite na strunjači i odmarate od stresnog dana.

Svakako, pod upalom mišića ne bi trebalo često i pretjerano da vježbate, već samo onoliko koliko je dovoljno da se standardna upala razbije i nestane.


Izvor: www.life-power.me

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.