NIJE SRPSKO AKO NIJE TURSKO (1): Vuk dlaku mijenja, ali fes nikad’

NIJE SRPSKO AKO NIJE TURSKO (1): Vuk dlaku mijenja, ali fes nikad’

Kada znamo što na turskom znači riječ delija (turski konjanik), onda stara ''srpska'' pjesma ''Igrale de delije, na sred zemlje Srbije…'', dobija neki novi smisao.

Velikosrpski nacionalizam je pojava koja je odgovorna za većinu nesreća i stradanja koja su se u regionu Zapadnog Balkana dešavala devedesetih godina prošlog vijeka. Danas je ova opasna ideologija najzaslužnija za međudržavne, regionalne tenzije, kao i unutrašnji haos u državama regiona. Ova pošast najviše je pogodila Srbiju koja je u procesu metastaze društvene propasti.

Velikosrpski nacionalizam zasnovan je na lažima, mitomaniji i otrovnoj propagandi koja nastoji da fabrikuje novu istinu u skladu sa potrebama arhitekata ove zlokobne ideologije koju trenutno personifikuje projekat ’’srpski svet’’.

Nakon što smo u nekoliko nastavaka objavili silogizme građanskog aktiviste Vukašina Perovića naslovljene ’’KAKO PREPOZNATI SRBIZAM’’, Portal Aktuelno ovom prilikom objavljuje i Perovićev mini-serijal ”NIJE SRPSKO AKO NIJE TURSKO” u kome ističe veliki uticaj koji je ostavilo 500 godina otomanske okupacije na kulturu i običaje naroda nastanjenog na području današnje Srbije.

Piše: Vukašin Perović Izvor aktuelno

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.