SDT nije preciziralo kojim radnjama je direktorica ASK-a zloupotrijebila položaj, tokom pretresa su slikali kilometražu na vozilu i oduzeli dokumenta o putovanjima - koja su im već ranije predata

SDT nije preciziralo kojim radnjama je direktorica ASK-a zloupotrijebila položaj, tokom pretresa su slikali kilometražu na vozilu i oduzeli dokumenta o putovanjima - koja su im već ranije predata

Martinović: Perović uhapšena jer je koristila službeno auto više nego što u SDT-u smatraju da je trebalo

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) nije saopštilo konkretno kojim radnjama je direktorica Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) Jelena Perović zloupotrijebila službeni položaj, a kako je u izjavi za Pobjedu rekao njen advokat Nikola Martinović, izgleda da je Perović procesuirana zato što je službeno auto koristila više nego što u SDT-u smatraju da je trebalo.

- Nijesu rekli da je zloupotrijebila položaj zbog ovoga ili onoga. Tokom pretresa su oduzeli djelovodnike, slikali kilometražu na vozilu i oduzeli dokumenta koja su već ranije bila predata tužilaštvu, a odnosila su se na pređene kilometre ili putovanja - saopštio je Martinović Pobjedi.

Njegov osnovan zaključak je, ističe, da se sve svodi na stav tužilaštva da je Perović zloupotrijebila službeni položaj tako što je koristila auto više nego što je trebalo. Ipak, ukazuje i da nigdje nije propisano koliko bi službeno auto trebalo da se koristi.

- Sve se svodi na to je li putovala više ili manje - podvukao je Martinović.

Na pitanje Pobjede zašto se onda Specijalno policijsko odjeljenje (SPO) bavi ovim slučajem odgovorio je da misli da se radi o predstavi.

- Pokušava se napraviti predstava da je ona neki kriminalac, a u tom pretresu nije pronađeno ništa - izričit je Martinović.

Službenici SPO su, kako je kazao, pretresli kancelarije i privatni stan Perović, a ništa nijesu oduzeli osim telefona i kompjutera.

- Pri tome, sve što ima u tom kompjuteru postoji u sistemu Agencije jer je vezan za nju. Uzeli su dokumenta koja su već jednom oduzeli i koja već postoje jer imaju elektronsku arhivu - istakao je Martinović.

Perović je uhapšena oko 13.30 sati po nalogu SDT-a, a službenici SPO su je priveli na saslušanje u njihove prostorije nakon pretresa prostorija Agencije za sprječavanje korupcije koji je počeo jutros oko 10 sati.

- Nakon pretresanja kancelarije i službenog vozila, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, službenici Specijalnog policijskog odjeljenja su lišili slobode J.P., direktoricu Agencije za sprječavanje korupcije, zbog osnova sumnje da je, tokom prošle i do aprila ove godine, učinila produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja - saopštio je portparol i tužilac SDT-a Vukas Radonjić.

Policija, kako je dodao, vrši pretresanje njenog stana i drugih prostorija, radi pronalaska i drugih tragova i predmeta krivičnog djela.

Marković preuzeo predmet

Vrhovni državni tužilac Milorad Marković preuzeo je ovaj predmet.

- U cilju istinitog informisanja zainteresovane javnosti, a povodom medijskih izvještavanja i izjava drugih društvenih činilaca, obavještavamo da glavni specijalni tužilac u bilo kom smislu nije postupao, niti će postupati u predmetu formiranom protiv J.P., direktorice Agencije za sprječavanje korupcije, a iz razloga jer je, nakon formiranja predmeta, na njegov zahtjev, vrhovni državni tužilac preuzeo da neposredno vrši sva ovlašćenja i preduzima sve radnje za koje je zakonom ovlašćen glavni specijalni tužilac, a sve u skladu sa članom 133 Zakona o Državnom tužilaštvu - saopšteno je iz SDT.

Izvor:POBJEDA

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.