Čeka se odluka Izraela o odgovoru na iranski napad, vojska spremna

Čeka se odluka Izraela o odgovoru na iranski napad, vojska spremna

Izraelski ratni kabinet je odlučan da odgovori na napad Irana ali tek treba da odluči o vremenu i obimu. Teheran upozorava da će izvesti snažniji napad ukoliko Tel Aviv ili Vašington uzvrate na njihov udar, tokom kojeg je lansirano više stotina dronova i desetine krstarećih i balističkih raketa. SAD i EU su oštro osudile napad Teherana. Pozivaju obje strane na suzdržanost. Održana je hitna sjednica SB UN. Antonio Gutereš upozorio je na opasnost od sukoba širokih razmjera. Izrael je pozvao Savjet bezbjednosti da uvede dodatne sankcije Teheranu. Iran poručuje da je iskoristio svoje pravo na samoodbranu.

Izraelski ratni kabinet se nije oglašavao poslije sastanka, održanog u nedjelju uveče, ali je poslije tog susreta postalo prilično jasno da će Izrael uzvratiti na napad Irana, piše Njujork tajms.

Izraelski protivudar, kako stvari stoje neće uslijediti u naredna 24 časa, pošto su vlasti pozvale đake da se vrate u škole.

Njujork tajms, istovremeno, navodi da vrh izraelske vojske razmatra opcije za napad, kao i vrijeme kada će udari na Iran početi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.