POSLIJE VELIKOG NAPADA

POSLIJE VELIKOG NAPADA

Napad izraelskih snaga na lokaciju Hezbolaha u istočnom Libanu

U izraelskom napadu je gađana dvospratna zgrada koja pripada Hezbolahu" kod grada Balbek, uporištu libanskog pokreta kod granice sa Sirijom.

Libanska agencija ANI javila je da je "neprijateljski napad razorio zgradu u selu Nabi Čit", nedaleko od grada Balbeka.

Fotograf AFP-a na licu mjesta je vidio da je zgrada potpuno srušena.

Neimenovani portparol izraelske vojske rekao je da su izraelski borci gađali "važnu" lokaciju za proizvodnju oružja Hezbolaha, "duboko"u Libanu, kao odgovor na noćne napade tog pokreta.

Gotovo šest mjeseci svakodnevno nasilje sukobljava izraelsku vojsku protiv Hezbolaha na izraelsko-libanskoj granici, koji tvrdi da podržava palestinski islamistički pokret Hamas u njegovom ratu protiv Izraela u pojasu Gaze.

Proiranski Hezbolah, koji ima arsenal raketa i preciznih projektila, gađa izraelske vojne položaje i lokalitete u blizini granice, a Izrael odgovara bombardovanjem na libansku teritoriju, uglavnom na jugu, uključujući ciljane napade na zvaničnike Hezbolaha i Hamasa.

Izvor:RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.