Poplave u Avganistanu odnijele 33 života, 27 osoba povrijeđeno

Poplave u Avganistanu odnijele 33 života, 27 osoba povrijeđeno

Prema riječima talibanskog zvaničnika više od 600 kuća je ili teško oštećeno ili potpuno uništeno, a oko 200 grla stoke je uginulo

U velikim poplavama nastalim nakon sezonskih kiša u Avganistanu poginule su najmanje 33 osobe, dok je 27 povrijeđeno, saopštio je danas talibanski zvaničnik.

Portparol talibanskog Ministarstva za upravljanje elementarnim nepogodama Abdulah Džanan Saik saopštio je danas da su bujične poplave pogodile glavni grad te zemlje Kabul i nekoliko drugih provincija širom zemlje od kojih su Zapadni Farah, Herat, Zabul i Kandahar pretrpjeli najveću štetu.

Prema njegovim riječima više od 600 kuća je ili teško oštećeno ili potpuno uništeno, a oko 200 grla stoke je uginulo.

Dodao je da je u poplavama oštećeno oko 800 hektara obradive zemlje, kao i više od 85 kilometara puteva.

Meteorološka služba upozorila je da se narednih dana očekuje još kiše u većini 34 avganistanskih provincija.

Izvor: Aktuelno

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.