MUP: Upravni dani od 15. aprila do 1. avgusta za opštinu Budva i mjesne zajednice Petrovac i Sveti Stefan

MUP: Upravni dani od 15. aprila do 1. avgusta za opštinu Budva i mjesne zajednice Petrovac i Sveti Stefan

Ministarstvo unutrašnjih poslova donijelo je odluku o oređivanu upravnih dana i to za period od 15. aprila 2024. godine do 1. avgusta 2024. godine, a u cilju pružanja usluga iz oblasti upravnih poslova, državljanstva i stranaca za područje opštine Budva, mjesnih zajednica Petrovac i Sveti Stefan.

"Napominjemo, da su građani opštine Budva, mjesnih zajednica Petrovac i Sveti Stefan, poslodavci, predstavnici turističke privrede i druga zainteresovana javnost, u prilici da na jednom mjestu, u mobilnoj kancelariji Filijale za upravne poslove, državljanstvo i strance Budva, u krugu Policijske stanice u Petrovcu, podnesu zahtjeve za izdavanje ličnih karata, pasoša, vozačkih dozvola, izvoda iz matičnih registara i uvjerenja, zahtjeve za izdavanje dozvola za boravak i rad stranaca, kao i zahtjeve za izdavanje isprave licima iz Ukrajine sa odobrenom privremenom zaštitom u Crnoj Gori", saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

U saopštenju navode da je cilj uvođenja upravnih dana prilika kojom se olakšava pristup pravima, te istovremeno doprinosi i garantuje jednaka prava na pristup uslugama za sve djelove populacije, smanjenju gužvi i dužine čekanja na uslugu, posebno vodeći računa o osjetljivim kategorijama.

"Uvjereni smo da će se na ovaj način unaprijediti odgovornost nadležnih institucija za kvalitet usluga koje pružaju građanima i da će predstavljati dobar primjer i praksu koju treba dalje prenositi i primjenjivati", navodi se u saopštenju.      

Izvor:AntenaM

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.