VESELI SE, MILANE, RODE: ,,Samo je moj Mijo znao, samo je on verovao, da u Rudniku ću opet ostati...“

VESELI SE, MILANE, RODE: ,,Samo je moj Mijo znao, samo je on verovao, da u Rudniku ću opet ostati...“

Velikim kafanskim slavljem u Pljevljima Milan Lekić je, sa stranačkim drugovima iz Nove srpske demokratije, uz prisustvo većeg broja partijski uposlenih radnika Rudnika uglja, proslavio povratak na čelo velike pljevaljske kompanije.

Ponovno upravljanje Rudnikom uglja Pljevlja Lekić može da zahvali prevashodno lideru NSD i predsjedniku Skupštine Crne Gore Andriji Mandiću koji je ultimativno zatražio od premijera Milojka Spajića da se raniji izvršni direktor Lekić sada postavi na čelo Borda direktora RUP-a. 

I taj detalj ubjedljivo dokazuje da unutar parlamentarne većine koja je formirala i podržava Vladu Milojka Spajića glavnu riječ vodi – nekadašnji lider Demokratskog forna, sada prvak Koalicije za budućnost Crne Gore Mandić.

Na snimcima koje su Pobjedi poslali iz Pljevalja jasno se uočava veoma dobro raspoloženje, kao i Milan Lekić koji poskakuje sa partijskim prijateljima, pjeva i otpozdravlja, dok trešti muzika.

Za ovu specijalnu priliku je i prepjevana poznata pjesma koja sada, u čast Lekića, ima i političko-socijalni prizvuk: ,,Samo je Mijo znao/ Samo je on verovao/ na ulici neću ostati/ da u Rudniku ja ću opet ostati...“

Znajući kakav odnos vlada unutar parlamentarne većine, ne treba očekivati da će na ovako bahato ponašanje predsjednika Borda direktora RUP-a i očitu najavu novog talasa partijskog zapošljavanja reagovati ministar ekonomije Mujević ili bilo ko iz vrha PES-a.

Inače, Milan Lekić je na funkciju izvršnog direktora Rudnika uglja izabran 21. aprila 2021. godine, a smijenjen je krajem avgusta 2023. godine zbog kršenja uslova konkursa.

Dvoipogodišnji mandat Lekića na čelu RUP-a obilježila su masovna partijska zapošljavanja sa gotovo dupliranim brojem radnika, loši poslovni ugovori o prodaji uglja i fabrici briketa sa bračni parom Petrošenko, koji je u međuvremenu pobjegao iz države, loši poslovni bilansi, uvećanje troškova za zarade od pet miliona eura, kao i sumnjivi ugovori o prodaji uglja sa EPS-om, ali i sa mrežom prijatelja, komšija i kumova o kojima je opširno u serijalu tekstova izvještavala Pobjeda.

Prema zvaničnim podacima Rudnik uglja Pljevlja je, od 2020. do kraja 2023. godine, zaposlio čak 584 nova radnika koji po stručnim kvalifikacijama nijesu odgovarali potrebama te elektroenergetske kompanije.

Nakon slavlja povodom povratka Lekića na čelo RUP-a, valja očekivati nove rekorde u partijskom zapošljavanju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.